Baghjul til brokvartererne: Her var det dyrest at købe lejlighed i 2016

Vil du ha' dyrt, skal du købe nybyg - og det i en ung københavnerbydel.

Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det første spadestik. Markeringen af et nyt byggeris spæde begyndelse - og et hyppigt forekommende fænomen i Københavns nye bydel Nordhavn.

De seneste år er det ene prestigebyggeri efter det andet skudt i vejret i havnebydelen, og noget tyder på, at også køberne er vilde med nybyggeriet direkte ud til vandet.

For Nordhavn er ikke bare det dyreste sted at købe lejlighed. Det har i det forgangne år også været væsentligt dyrere end listens nummer to, København K, viser en ny opgørelse fra boligsiden Boliga.*

- Nordhavn byder på projektlejligheder med udsigt til vandet og store altaner. Det er med andre ord attraktive, moderne boliger, og det er med til at trække prisen op - og så er det en god beliggenhed tæt på de mange tilbud i København, siger boligøkonom og direktør hos Boliga, Frederik Rovsing.

Helt præcist har hver kvadratmeter nybygget lejlighed kostet 48.105 kr. i Nordhavn, mens den i indre by kostede 42.438 kr.

En forskel på over 5500 kr. per kvadratmeter.

Nordsjælland og København koster klejner

De to pivdyre postnumre bliver skarpt forfulgt af deres beslægtede københavnske og nordsjællandske bydele.

I Hellerup kostede det 41.860 kr. at købe en enkelt kvadratmeter, på Frederiksberg C lød prisen på 41.839 kr., mens den i Skodsborg også rundede de 40.000 kr. og endte på 41.214 kr.

- København og omegn oplever en stor tilflytning af økonomisk stærke boligkøbere. Det er med til at presse priserne op i fx Frederiksberg og Hellerup, som er blandt de mest attraktive boligområder i Danmark, siger Frederik Rovsing.

Herefter følger der ifølge Boliga en perlerække af københavnerbydele, indtil Aarhus C er at finde på en 13.-plads med en pris på 32.394 kr. kvadratmeteren. En kende billigere var det i Aarhus N, hvor prisen lød på 29.846 kr.

Går man efter at få masser af plads for pengene, skal man flytte i lejlighed i Grenaa. Her koster en kvadratmeter 6.953 kr., mens man i Randers NV skal betale 7.269 kr. og i Randers NØ 7.618 kr. - landets laveste priser på lejlighedsmarkedet.

Blev din by ikke nævnt? Find den på listen her

* Boliga har opgjort salgskvadratmeterprisen på tinglyste handler af ejerlejligheder i år 2016. Det er kun medtaget postdistrikter, hvor der i år har været minimum tyve handler.