ATP klar med lille julegave til pensionisterne

Fra starten af det nye år får de danske pensionister udbetalt 1,5 pct. mere fra ATP. Det sker fordi ATPs reserver er vokset ganske pænt på grund af gode investeringsafkast.

Fra starten af det nye år forhøjer ATP udbetalingerne til landets pensionister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mindre og lidt forsinket julegave er på vej fra ATP til landets mange tusinde pensionister. Fra starten af det nye år vil deres udbetaling fra ATP blive forhøjet med 1,5 pct. Det sker efter en række år, hvor der ikke har været nogen forhøjelser.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som ATP netop har udsendt.

Det er en udvidelsen af den store pengetanks bonuspolitik, der skaber grobund for, at pensionisterne kan få lidt ekstra på bankbogen. Det får de nuværende 900.000 pensionister glæde af.

Efter en række år med gode investeringsafkast er ATPs reserver vokset til 90,4 mia. kr. Det er det såkaldte bonuspotentiale. Den hidtidige politik hos ATP har været, at reserver skal udgøre 20 pct. af de ydelser eller mere præcist pensioner, som ATP har lovet danskerne.

Men bestyrelsen i ATP har besluttet sig for at lempe på den regel. Fremover vil det være sådan, at når reserverne overstiger 15 pct. af de lovede ydelser, vil pensionerne blive sat op med 1,5 pct. for alle nuværende pensionister.

Udgør reserverne over 10 pct., kan pensionerne forhøjes med 1 pct. Er reserverne derimod under 10 pct., kan pensionerne ikke forhøjes.

Pr. 30. september i år udgjorde reserverne knap 18 pct. af de lovede ydelser.

»Vores medlemmer er typisk med i ATP fællesskabet i 60-70 år, og de vil derfor over et helt liv få glæde af reserverne i takt med de bliver udloddet. Udvidelsen af bonuspolitikken giver os mulighed for at sikre, at pensionisterne får andel i de fælles reserver udbetalt i løbet af deres pensionisttilværelse,« siger Jørgen Søndergaard, ATPs bestyrelsesformand.

»At dette er muligt uden, at vi går på kompromis med vores konservative tilgang, er en god nyhed for både nuværende og kommende pensionister,« siger Jørgen Søndergaard.

ATP’s bestyrelsesformand. ATP’s bonuspolitik er vejledende. Beslutningen om forhøjelser tages af ATP’s bestyrelse og træffes for et år ad gangen.

Udgiften til den højere pension fra starten af 2014 svarer årligt til 190 mio. kroner, eller en samlet forøgelse af værdien af de garanterede ydelser på cirka 2,5 mia. kr.

Udbetalingerne fra ATP blev sidste gang sat op 1. januar 2008.