At rejse er at komme til skade...

Det synes at gælde for mange rejselystne seniorer. På to år er antallet af danskere over 55 år, der kommer til skade på en udlandsrejse, mere end fordoblet, viser opgørelse fra forsikringsselskabet If.

Flere ældre tager på udlandsrejser, og det fører til et boom i skadesanmeldelser på rejseforsikringerne. Fold sammen
Læs mere

Friværdi i villaen, billige flybilletter og stadig friskere ældre er med til at skabe et rejseboom blandt det grå guld. Men mange er lidt for hurtige til at trodse et dårligt blodomløb eller andre skavanker. For blandt forsikringskunderne på over 55 år er antallet af skadesanmeldelser steget med hele 214 procent på to år.

Forklaringen på den høje stigning i skadeanmeldelser skal findes i de ældres rejsemønster. Der er simpelthen flere, der tager på rejse til udlandet.

»Først og fremmest er det blevet billigere at rejse. I de år, hvor der var højkonjunktur, realiserede mange deres friværdi og begyndte at rejse. Og det har sat sig i den ældre del af befolkningen. De vil gerne have oplevelser og kunne fortælle historier fra udlandsrejser,« siger Birgitte Ringbæk, presseansvarlig hos If Skadesforsikring.

Men rejselysten til trods, så ender ferien ikke altid godt for de ældre rejsende. I 2015 stod forsikringskunderne over 55 år for 30 procent af alle anmeldelser på rejseforsikringer hos If. Til sammenligning udgjorde anmeldelserne fra de 18-35 årige 19 procent af sagerne.

Mange ældre er i dag meget friske både mentalt og fysisk, og derfor tager de ikke for eksempel et forhøjet blodtryk alvorligt, mener Birgitte Ringbæk.

»Folk tænker ikke over, at det kan være hårdt for blodomløbet at tage en oversøisk flyrejse. Men man skal ikke undervurdere en lang rejse, når man er over 60 år. Der er rigtig mange, som får skavanker, fordi de tager af sted,” siger hun.

Selvom de ældre trækker statistikken over skadesanmeldelser op, har forsikringsselskabet If ikke planer om at gøre det dyrere at være en ældre kunde.

»En rejseforsikring koster det samme, uanset hvor gammel du er, og det har vi ikke planer om at lave om på,« siger Birgitte Ringbæk.