Asger Aamund fortryder, han ikke lyttede til 40 år gammelt råd: »Jeg ville ønske, jeg kunne have gjort det«

Rigmanden Asger Aamund fortæller om sine privatøkonomiske erfaringer som iværksætter og sidenhen »almindelig« aktionær. Og om én 40 år gammel fortrydelse.

Erhvervsmanden Asger Aamund fortæller i denne uges afsnit af »Dine Penge« om en gammel fortrydelse fra sine direktørdage i Rockwool. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Asger Aamund er i den brede befolkning kendt for at have været med til at stifte biotekselskaberne Neurosearch og Bavarian Nordic. Noget, der også har været med til at præge rigmandens privatøkonomi i overordentlig grad.

Det fortæller han om i denne uges afsnit af Berlingske Business’ podcast »Dine Penge«. Men vi starter dog et andet sted end biotekverdenen.

Find alle udsendelser fra Berlingske Business i din podcast-app og på Apple TV, på Spreaker.com eller via iTunes. Podcast fra Berlingske Business er sponsoreret af Nordea.

Kone, børn og et hus i Holte

For efterhånden en hel del år siden fik Asger Aamund nemlig det privatøkonomiske råd, som han aldrig fik gjort brug af, men gerne vil give videre. Det var da, han var koncerndirektør i Rockwool for snart 40 år siden.

»Vi sad en flok og snakkede om, hvad man egentlig fik ud af sin pensionsordning. Vi begyndte at regne på det og fandt ud, at man med stor sandsynlighed ville få en bedre forrentning, hvis man i stedet for at indbetale til sin pensionsordning brugte pengene gennem sit hele sit arbejdsliv på at købe C20-aktier,« siger han og tilføjer:

»Det var et godt råd, jeg gerne vil give videre til andre. Jeg gjorde det ganske vist ikke selv, fordi jeg ikke kunne spare så meget op dengang. Jeg var forholdsvis ung, havde kone og børn, et hus i Holte og noget bankgæld. Men jeg ville ønske, jeg kunne have gjort det.«

Trækker vejret gennem firmaet

Den bedste økonomiske beslutning, Asger Aamund traf, var dog trods de store rutsjebaneture, det har udsat ham for, da han i 1994 stiftede Bavarian Nordic.

»Det er fortsat værdierne i Bavarian Nordic, der også i dag er grundstammen i min privatøkonomi. Også selv om bankkrisen var hård ved biotekselskaberne generelt og Bavarian i særdeleshed, der mistede 80 procent af sin værdi.«

Bavarian Nordic er godt og vel syv mia. kroner værd i dag. Og Asger Aamund, der frem til 2014 var bestyrelsesformand i selskabet, erkender, at der er følelser involveret for hans vedkommende, når snakken falder på biotekfirmaet.

»Når man grundlagt et firma, så trækker man også på sin vis vejret gennem det. Men man skal som professionel leder omgive sig med kompetente mennesker. Det samme gælder med investeringer,« siger han.

Købt flere op

Han har desuden ingen planer om at sælge ud af de Bavarian-aktier, han ejer.

»Jeg har endda købt en hel del flere op, da selskabet måtte opgive dets kræfthåb Prostvac, og kursen faldt meget. Den skal nok komme tilbage igen.«

Hør blandt andet mere om Asger Aamunds erfaringer fra, da selv de mest forsigtige risikovurderinger af hans aktiebeholdninger gik op i flammer i denne uges afsnit.

Find alle udsendelser fra Berlingske Business i din podcast-app og på Apple TV, på Spreaker.com eller via iTunes. Podcast fra Berlingske Business er sponsoreret af Nordea.