Arveafgift for børn og børnebørn?

Børnebørn kan slippe for at betale arveafgift, fordi der er forskel på, om det betegnes som arv til børnebørnene eller en gave fra forældrene.

En bedste- og oldemor ønsker, at de yngste generationer også skal nyde godt af arven efter hende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Vores mor på 83 år har fået lavet et testamente. Vi er 2 søskende. Undertegnede har 1 barn og 3 børnebørn. Min bror har 3 børn og 4 børnebørn.

Efter min mors ønske skal vi to søskende arve hver halvdelen af det beløb, der er tilbage. Det skal der betales 15 procent i afgift af. Min mor har ønsket, at vi skal give hvert af vores børn 10.000 kroner og hvert af vores børnebørn 5.000 kroner.

Min mor har forstået det sådan, at når vi giver pengene af vores del til vores børn og børnebørn, skal hver af disse også betale 15 procent i afgift. Kan det være rigtigt?

Med venlig hilsen H.B.

! Det fremgår ikke helt, om det er bestemt i testamentet, at dine børn og børnebørn skal arve. Hvis de skal det, så er deres arv belagt med 15 procent afgift.

Hvis arven udbetales til jer to søskende, da kan I videregive gavebeløb i den nævnte størrelse til børn og børnebørn uden afgift, idet der til hvert barn/barnebarn kan gives 58.700 kroner (2009-grænsen).
Hvis du allerede har udnyttet den afgiftsfri gavemulighed fuldt ud, vil der ved videregivelsen blive pålagt en gaveafgift på 15 procent.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), mediator, www.ForumAdvokater.dk