AP Pension starter julegaveræs med fire pct. i rente

Lidt julegodter fra AP Pension til kunderne, der kan se frem til en forrentning på fire pct. til næste år. Det har selskabet netop besluttet.

AP Pension giver fire pct. i afkast til næste år til kunderne i AP Stabil. Det er en af markedets højeste kontorenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Få fire kroner i afkast for hver gang, du har sparet 100 kr. op til pension.

Sådan lyder tilbuddet til næste år til de mange tusinde kunder i AP Pension. Selskabet har netop fastsat depotrente for 2015, og den ser pæn ud.

Mere præcist for kunderne i det, der hedder AP Stabil, fire pct. i depotrente. Det er en fond, som blev startet i midten af 2013. Den er til de mere forsigtige kunder, der gerne vil være mere sikre på at få et vist afkast og minder lidt om de gamle pension med egentlige garantier på pensionen. Men der er ikke nogen garanti på.

Adm. direktør i AP Pension Søren Dal Thomsen mener, at selskabet er meget konkurrencedygtige med den nye depotrente.

»Jeg synes, at fire pct. er ret skarpt. Hvis man bare sætter pengene i obligationer er det svært at få mere end den kontorente, vi giver,« siger Søren Dal Thomsen, der påpeger at efterspørgslen efter de mere sikre pensionsprodukter bestemt stadig er til stede.

»Vi oplever stadig at mange gerne vil indbetale til garanterede produkter. Det er op mod halvdelen af vores kunder, som gør det. Det gælder også når vi ser nye kunder,« siger Søren Dal Thomsen.

AP Pension har ligeledes opsparing i den helt traditionelle gennemsnitsrente, hvor der er garanti på. Det lovede afkast til næste år på de konti har AP sat til tre pct. Både de tre pct. og de fire pct. er uændrede i forhold til i år. Det til trods for, at AP i lighed med de øvrige pensionsselskaber har haft et gyldent år med rekordafkast.

Søren Dal Thomsen siger, at kontorenterne ikke er sat op, fordi selskabet gemmer nogle af pengene, som er tjent på det store afkast, så der også kan gives en god kontorente i de år, hvor de finansielle markeder opfører sig noget mere surt end det hidtil har været tilfældet i år.

De annoncerede renter kan blive ændret i løbet af næste år, hvis afkastet slet ikke lever op til forventningerne.