Ansøgere til renovering får en ny chance

Der er godt nyt for de fleste af de 3000 ansøgere på venteliste til renoveringspuljen. De kan få penge, når sagerne er færdigbehandlet.

Foto: Foto: Colourbox. Der vanker stadig penge fra regeringens renoveringspulje.
Læs mere
Fold sammen

3000 personer står den 1. juli på venteliste til renoveringspuljen. De fleste ansøgere kan vente at få penge, når sagerne færdigbehandles, efter at myndighederne har fået flere oplysninger. Det skyldes, at der ventes frigivet penge, fordi de endelige tilsagn er mindre end de reserverede beløb. Erhvervs- og Byggestyrelsen venter senest at kunne svare ansøgerne i begyndelsen af august.

Det oplyser økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) til Folketingets boligudvalg. Styrelsen har pr. 30 juni givet støtte til 80.000 ansøgere, som ventes at sætte byggeaktiviteter i gang for 4,7 milliarder kroner. Samtidig har styrelsen vendt tommelfingeren nedad til 9000 ansøgere.

Over 20.000 ansøgninger er ikke behandlet færdig. Styrelsen har bedt om ydeligere oplysninger, eller der skal rettes fejl. Styrelsen regner i juli med at færdigbehandle ansøgningerne, så de kan få endeligt tilsagn, oplyser Lene Espersen.

Folketinget har afsat halvanden milliard kroner til renoveringspuljen for at holde beskæftigelse i byggefagene, som er ramt af arbejdsløshed under den økonomiske krise.

/ritzau/