Anonyme tip om snyd vælter ind hos skattemyndighederne

Bunken af anonyme anmeldelser vokser med en sådan hast, at en ny afdeling under Skat nu skal skærpe indsatsen mod socialt bedrageri, sort arbejde og andre former for snyd.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Omkring 10.000 anonyme anmeldelser om skattesnyd, sort arbejde og socialt bedrageri vil ved årets udgang være landet hos de danske skattemyndigheder. Det skriver Politiken.

Det drejer sig om henvendelser fra virksomheder, borgere og myndigheder, der anmelder naboen, kollegaen eller en helt tredje, og Skat etablerer nu en særlig afdeling, der skal vurdere de mange anmeldelser og målrette indsatsen de mest omfattende former for snyd, der koster statskassen de største skatteindtægter.

Omkring 200 ansatte, der i dag bekæmper blandt andet sort arbejde, vil fra 1. januar være samlet i den nye enhed Visitering og Kontrol, skriver avisen.

65 skattefolk skal prioritere sagerne, mens resten bliver sendt i marken.

»Enheden skal især have fokus på det voksende antal anmeldelser, vi får fra borgerne,« siger skatteminister Jonas Dahl (SF) til Politiken.

Alene i første halvdel af året blev der indgivet 4.880 anmeldelser om snyd, mens tallet sidste år var i alt 7.929, viser tal fra Skatteministeriet. Og anmelderiet er ikke gået over gevind, siger skatteministeren, der kalder det »utrolig vigtigt«, at tippene om snyd tages alvorligt.

»Vi skal ikke opfordre til stikkeri, men omvendt er det jo positivt, at borgeren ikke vil acceptere den sorte økonomi. Jeg tror faktisk, at krisen har gjort, at vi har fået en større ansvarlighed på dette område,« siger han og understreger, at proportionerne skal på plads, så der sættes massivt ind mod organiseret sort arbejde for eksempel i forbindelse med byggearbejder, men at man ikke skal »jagte de to gymnasiekammerater, der hjælper hinanden med at lappe cykler«.

Jonas Dahl har desuden iværksat en større evaluering af den lovpakke fra sidste år, der blandt andet gjorde det muligt for skattemyndighederne at flytte skattekontrollen ud på villavejene.

Direktør i Dansk Byggeri Peter Stenholm byder den nye enhed velkommen, »hvis det er en måde at skabe effektiv kontrol på«.