Anders Dam opjusterer skøn for boliglån

Nu løftes forventningerne til, hvor mange boliglån Jyske Bank-koncernen kan få på bøgerne.

Nu løfter Jyske Bank - Direktør Anders Dam forventningerne til, hvor mange boliglån Jyske Bank-koncernen kan få på bøgerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Jyske Banks direktør Anders Dam skruer op for ambitionerne for boliglån.

Det skriver erhvervsmediet Finanswatch.

Siden fusionen med BRF Kredit har Jyske Bank fået knap halvdelen af bankens kunder med et lån i Totalkredit til at omlægge til BRF og Jyske Bank.

Nu løftes forventningerne til, hvor mange boliglån Jyske Bank-koncernen kan få på bøgerne.

»Jeg troede oprindeligt, at der var der et potentiale på 85 mia. kr. Nu tror jeg, at potentialet er på 100 mia. kr. For det første er vi overbeviste om, at vi kan flytte flere lån fra Totalkredit, og for det andet, så ser vi et potentiale hos de af vores kunder, der har lån andre steder end i Totalkredit,« siger Anders Dam til Finanswatch.

Da Jyske Bank fusionerede med BRFkredit i starten af 2014 og i foråret forlod samarbejdet med Nykredit og Totalkredit, havde Jyske Banks kunder lån hos Totalkredit for 87-88 mia. kr.

Anders Dam fortæller, at banken skønner, at knap halvdelen, ca. 42 mia. kr., er flyttet over til Jyske Bank.

Anders Dam fremhæver også over for Finanswatch, at banken fremover vil være konkurrencedygtige, men vil ikke komme en melding om banken følger i hælene på kollegaen Nykredit, der hævede sine bidragssatser på realkreditlån for nylig.

»Forskelle i bidragssatsen betyder en del, og jeg siger, at vi fortsat vil være konkurrencedygtige. Vi bevarer lavere priser end konkurrenterne på næsten alle belåningsgrader. Det har vi haft hidtil, og det vil vi fortsætte med. Men spørger du mig om konkrete prisændringer, så er vi stadigvæk i tænkeboks,« siger Anders Dam til Finanswatch.