Andelshavere kan ikke få grønt håndværkerfradrag

Hvis andelshavere vil tænke bæredygtigt, når de renoverer deres ejendom, kan de ikke få det grønne håndværkerfradrag, som boligjobordningen giver boligejere mulighed for. Der er tale om en urimelig forskelsbehandling, lyder det.

ARKIV: Andelsboligforeningen Egen i Hald Ege Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejer du en lejlighed eller et parcelhus, giver boligjobordningen dig mulighed for at søge om op til 15.000 kroner i personligt skattefradrag, hvis din bolig skal renoveres. Derimod må andelshavere se langt efter fradraget, hvis renoveringen gælder en ydre vedligeholdelse.

Det skriver Politiken.

Der er tale om en urimelig forskelsbehandling, mener landsformand Hans Erik Lund fra Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation. Og det bliver paradoksalt, når ordningen næste år gennemgår en omlægningen, så den understøtter en grøn omstilling. Det kræver i høj grad renovering af vinduer, døre og ydre isolering, hvis andelshaverne vil tænke bæredygtigt og klimavenligt.

»Det giver jo ingen mening at afskære 9.000 private andelsboligforeninger med 200.000 andelshavere fra at energirenovere. Vi ved, at rigtig mange andelsforeninger gerne vil energirenovere til gavn for miljø og økonomi, men at de simpelthen ikke har råd,« siger han til Politiken.

Opråbet fra andelshaverne får nu SF og Alternativet til at lægge pres på regeringen. Begge partier siger til avisen, at det er vigtigt, at så mange boliger som overhovedet muligt bliver energieffektive og bidrager til en grøn omstilling.