Andelsforeninger tænker kreativt

Foreninger må tænke i nye baner i en trængt tid. Nyeste idé tilbyder to års fortrydelsesret.

Køn en andelslejlighed med to års fortrydelsesret - det er seneste kreative påhit for at få gang i salget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Liselotte Saboe

Det er ikke lige nemt for alle andelsforeninger at komme af med ledige lejligheder for tiden. Derfor tvinges foreningerne ud i nye og alternative salgstilbud.

Ifølge Jan Hansen, der er direktør for Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, tegner der sig et generet billede af, at foreningerne bliver mere kreative i denne periode for at få solgt andelene. Det oplyser P4 København.

- Vi kan konstatere, at der er flere foreninger, der bliver kreative, når de ikke lige kan få solgt deres lejligheder. Kreative især i form af forældrekøb og mulighed for fremleje til andelshavere, der har salgsvanskeligheder, siger Jan Hansen

I Andelsforeningen Slettegården i Vanløse er man i samarbejde med Realmæglerne kommet på en så vidt vides ny idé. Her bliver interesserede købere tilbudt en to-årig tilbagekøbsgaranti. Garantien går i al sin enkelhed ud på, at pengene i en periode på to år sættes ind på en konto, og i den periode kan køberne fortryde handlen og få pengene tilbage.

- Idéen er, at din risiko for, at lejligheden falder i værdi er forsvundet. Hvis du ikke kan opnå den samme pris indenfor en 2-årig periode har andelsforeningen forpligtet sig til at købe lejligheden tilbage til samme pris, forklarer Casper Kristensen fra Realmæglerne til P4 København.

Slettegården har endnu ikke solgt en andel med tilbagekøbsgaranti, men håber på, at gennembruddet venter lige om hjørnet.