Andelsboliger falder mest

Sælgere af andelsboliger er tilsyneladende mere salgsivrige end sælgere af andre boligtyper. Det tyder nedsættelser af udbudspriserne i hvert fald på.

Andelsboligers udbudspris falder mere end andre boligtypers udbudspris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Brian Bergmann

Nye tal fra analysevirksomheden Boliga.dk viser, at sælgere af andelsboliger skærer mere af udbudsprisen, end sælgere af villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, landejendomme og fritidshuse.

I gennemsnit er de 1.541 nedsatte andelsboliger, der findes på markedet lige nu, faldet med 13,1 procent i pris, siden de blev sat til salg.

Størst er prisfaldet i det gamle Vejle Amt, hvor de 53 prisnedsatte andelsboliger gennemsnitligt er sat ned med 27,2 procent, mens andelsboligerne i det gamle Københavns Amt indtager andenpladsen med et gennemsnitligt prisfald på 18.1 procent.

Sælgere af landejendomme har skåret næstmest af udbudsprisen. Der er 778 stk. til salg i Danmark, og priserne er i gennemsnit sænket med 11,2 procent.

Udbudsprisen på fritidshuse er faldet næsten lige så meget, 11,1 procent, mens ejerlejligheder er faldet 10,6 procent. Villaer er faldet 10 procent, og rækkehuse er faldet mindst. På dem er der skåret 8,9 procent af udbudsprisen.

Læs også: De største prisfald blandt andelsboliger