Andel falder mere end ejerbolig

Sælgere af andelsboliger er langt mere villige til at sætte prisen ned end sælgere af ejerlejligheder.

Andelslejligheder sættes hurtigere ned i pris end ejerlejligheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Der er langt større chance for at få rabat, hvis du er i markedet efter en andelslejlighed, end hvis du kigger efter en ejerlejlighed.

Det viser en opgørelse fra boligsiden Boliga af prisudviklingen sammenholdt med liggetiderne på det københavnske marked for henholdsvis ejer- og andelsboliger.

Den viser, at andelshavere er langt mindre tilbøjelige til at holde fast i den oprindelige udbudspris. Blandt de andelshavere, der har haft deres lejlighed til salg mellem 0-30 dage, har fem procent sænket prisen, mens blot én procent af sælgere af ejerlejligheder har justeret prisen nedad i samme tidsrum.

Når andelslejlighederne har været på markedet mellem en til tre måneder, er 33 procent af boligerne faldet i pris. Kun 10 procent af ejerlejligheder er på dét tidspunkt faldet i pris.

Når boligerne har været på markedet i mellem 90 og 180 dage bliver der for alvor skåret i priserne - så er 68 procent af andelsboligerne blevet billigere, mens 48 procent af ejerlejlighederne er faldet i pris.

Efter et halvt til et helt år holder kun 16 procent af andelshaverne fast i den oprindelige pris på lejligheden, mens 35 procent af ejerlejlighederne holder prisen.