Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
En af dem, som Amagerbanken tabte et trecifret millionbeløb på, var ejendomsmatadoren og tidligere professionel bokser Hans Henrik Palm.
Under en erstatningssag, hvor den tidligere ledelse i Amagerbanken er sagsøgt for et trecifret millionbeløb for uansvarlig bankdrift, fortæller Hans Henrik Palm, at hans uddannelsesmæssige forudsætninger er alternative.
- Min uddannelse er livet, siger en jakkesætklædt Hans Henrik Palm i retten i Lyngby og fortsætter:
- Og måske også folkeskolen. Jeg har også været i lære som elektriker, men det blev for koldt.
Hans Henrik Palm blev professionel bokser, og samtidig kom han ind i fitnessbranchen, hvor han startede Form & Fitness. Han solgte kæden og fik et større beløb ind.
- Der kom jeg ind i ejendomme. På den måde fik jeg smag for ejendomsbranchen, og den har jeg været i siden, siger Hans Henrik Palm.
Sagen mod Amagerbankens tidligere administrerende direktør Jørgen Brændstrup, bestyrelsesformand N.E. Nielsen og andre medlemmer af ledelsen går ikke på bankens konkurs i 2011.
Men Finansiel Stabilitet, der overtog banken efter dennes krak, kræver 900 millioner kroner i erstatning for tre konkrete udlån.
Finansiel Stabilitet mener, at ledelsen i banken opførte sig uansvarligt i forhold til de tre udlån.
Blandt andet udlån til Østerfælledparken, hvor flere kendte ejendomsspekulanter lånte over 800 millioner kroner, og store udlån til køb af aktier i Mols-Linien for de tre.
Et kernepunkt i sagen er, at Jørgen Brændstrup havde for mange kasketter på i organisationen, og at kreditkontrollen dermed var mangelfuld.
Hans Henrik Palm er en af de tre ejendomsspekulanter, som Amagerbanken lånte mange penge ud til før bankens krak.
Den tidligere bokser startede foruden Form & Fitness også Fitness.dk, som han solgte for store beløb.
Store investeringer i ejendomme op til finanskrisen endte dog med en spektakulær bankerot, der kostede Amagerbanken, der havde lånt ham penge, dyrt.