Alvorligt skattesmæk til investorer

Et nyt lovforslag fra Skatteministeriet vil give et alvorligt skattesmæk til danskere, der sparer op via investeringsselskaber.

Foto: Foto: Brian Bergmann. En skat på over 100 procent er ikke nogen god forretning! Det kan blive konsekvensen af et nyt forslag, advarer Formuepleje.
Læs mere
Fold sammen

Et ordentlig rap over fingrene. Det kan blive resultatet af et helt nyt skatteforslag fra Kristian Jensen (V) for de mange tusinde danskere, der sparer op via investeringsselskaber.

Det skriver epn.dk. Skatteministeriet har fremsat lovforslaget for at stække spekulanter, der forsøger at krybe i skattely i udlandet.

Det skal ske ved at gøre investeringsselskaber skattefri, og flytte beskatningen til de enkelte investorer. Investorerne vil herefter blive beskattet med kapitalindkomst hvert år også af ikke-realiserede kursgevinster.

Det betyder, at danskere som betaler topskat og har en positiv kapitalindkomst vil skulle betale 59 procent i skat af gevinster fra investeringsselskaber, mens de kun får et fradrag på 32 procent for tab.

”Skatten for private investorer bliver i næsten alle tilfælde over 100 procent,” siger Erik Møller, direktør i  Formueplejeselskaberne, som har 20.000 private aktionærer.

”Man skal betale dobbelt så meget i skat i de gode år, som man kan trække fra i de dårlige,” siger Erik Møller.

Ifølge epn.dk er lovforslaget blevet kritiseret fra alle sider. Derfor gennemgår Skatteministeriet det i disse dage med henblik på at genfremsætte det.