Aldrig har ejerlejlighederne været dyrere

Priserne på ejerlejligheder var rekordhøje i marts - og det på trods af, at der i årets første tre måneder har været et pænt dyk i salget.

Læs mere
Fold sammen

Står du og skal sælge din ejerlejlighed, så kan du glæde dig over, at ejerlejlighedspriserne på landsplan aldrig har været højere end i første kvartal 2016, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris toppede i 25.800 kr. Det var 1,3 pct. højere end i fjerde kvartal 2015 og hele 9,4 pct. højere end i første kvartal 2015.

Til gengæld kan det måske blive vanskeligt at slippe af med lejligheden, for antallet af ejerlejlighedshandler var i årets første tre måneder otte pct. lavere end i de sidste tre måneder af 2015 og hele 13,8 pct.  lavere end for et år siden.

Det fremgår af ejendomsmæglerkæden, homes ejerlejlighedsprisindeks for første kvartal.

Geografisk set er priserne steget mest i København, hvor priserne i marts lå 11,2 pct. højere end for et år siden.

Ser man på markedet for hushandler har tendensen i første kvartal været både mindre handelsaktivitet og lavere priser fra fjerde til første kvartal.

Ifølge en opgørelse fra Danske Bank er antallet af solgte huse i første kvartal faldet med 2,1 pct. i forhold til det foregående kvartal, mens huspriserne er dykket 1,4 pct.

»Faldet i antallet af handler er bekymrende, både for boligmarkedet og for økonomien i bred forstand. Bolighandler udløser forbrug hos både købere og sælgere, og tilbagegangen afspejler en generel tilbagegang i forbrugertilliden,« konstaterer cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank.

Han mener imidlertid, at der er grund til at tro, at der kommer mere gang i bolighandelen i løbet af foråret, og at priserne fortsætter opad.

»På det seneste er især de lange renter faldet, og det er nu igen attraktivt at finansiere sit boligkøb med et fastforrentet toprocentslån. Som vi så sidste år, er det noget, der kan få huskøberne til at slå til,« skriver Las Olsen i en kommentar.