Afslag på 22 mio. kr. Historisk gods solgt for tårnhøjt millionbeløb

Foto: Landbrugsmæglerne Fold sammen
Læs mere

Der er ingen småtal på Fodbygaard Gods' salgsannonce.

Antallet af værelser når helt op på 18 - boligkvadratmeterne på 720.

Toiletterne er der fire af - når badeværelser vel at mærke ikke regnes med.

Og på udbudsprisen skulle der intet mindre end syv nuller til at nå op på den nette sum af 90 mio. kr., som godset blev udbudt til salg for for godt et år siden.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Men selvom der er givet et afslag svarende til prisen på flere parcelhuse i området, er den endelige købesum på gården, der ligger nær Næstved, heller ikke i småtings-afdelingen.

Den nye ejer, der underskrev handlen af det historiske gods tidligere på året, har nemlig givet intet mindre end 67,6 mio. kr. for nu at kunne kalde sig godsejer i det sydsjællandske.

Det viser skødet, der netop er blevet tinglyst.

Flere hundrede år og Bøje Nielsen

Godset kendes helt tilbage fra 1200-tallet og har gennem tiden både været i Kronens og flere andre semi-adelige ejeres varetægt.

Det nuværende hovedhus er dog opført i 1942, efter en brand angiveligt ødelagde ejendommen.

Men væggene har alligevel meget at fortælle - også selvom mange af de begivenheder, der udspillede sig i disse sydsjællandske pastorater op gennem

70'erne, allerede har ramt formiddagsbladenes spisesedler.

En af nyere tids mest prominente beboere på adressen er nemlig den nu afdøde storentreprenør Bøje Nielsen, der grundlagde sin formue på at bygge store fabrikshaller i Storkøbenhavn.

Sidenhen blev det dog byggematadorens vilde liv med letlevende damer, fest og det ildrøde temperament, som offentligheden, forretningsforbindelser, politifolk og journalister fik at smage.

I starten af 80'erne måtte Bøje Nielsen dog vinke farvel til livet som godsejer, da han og forretningsmakkeren Axel Juhl-Jørgensens veje på dramatisk vis skiltes, og Bøje Nielsen endte med at blive taget under konkursbehandling. Bobehandlingen endte dog med, at der var penge til alle kreditorer, og boet viste sig at være solvent.

Gods med det hele

Siden har Fodbygaard Gods og de tilhørende 254 hektar jord været i den samme ejers besiddelse, oplyser Boliga.

Dermed er det mere end 30 års godsejer-liebhaveri som privat skov og remiser, mens hovedbygningen ifølge Landbrugsmæglerne, der har stået for salget, er opført i engelsk stil.

Artiklens omtale af Bøje Nielsens konkursbehandling er rettet.