Afgift på arv kan stige voldsomt

Det skal være dyrere at arve sine afdøde slægtninge, hvis det står til regeringen - det skal være med til at finansiere den kommende skattereform.

Skatteminister Thor Möger Pedersen og resten af SF-ministrene skulle være hovedarkitekterne bag den nye arveskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatten på arbejde skal sænkes markant. Det er et af kardinalpunkterne i den kommende skattereform, som regeringen står over for at skulle forhandle på plads, og en del af hullet fra den lavere skat på arbejde skal udfyldes af en forhøjet arveafgift. Det skriver Børsen.

Hvert år dør der omkring 55.000 danskere, der i dag sammenlagt afleverer 3,8 milliarder i statskassen i såkaldt boafgift. Det svarer til 69.000 per afdød dansker.Det er ikke klart, hvilke præcise modeller der arbejdes med for at øge skatteafgiften, men Børsens oplysninger peger i retning af en forhøjelse af afgiftssatserne, eller at bundfradraget sænkes.

Ifølge avisens oplysninger er det især SFs ministerhold i regeringen - anført af skatteminister Thor Möger Pedersen - der har kig på formuende danskeres arvinger, når det kommer til at finansiere lavere skat på arbejde.

"Det er den helt forkerte vej at gå. Vi taler om mennesker, der har gjort noget godt for samfundet, skabt værdi og betalt skat af deres penge én gang. Så vil man beskatte dem én gang til," siger De Konservatives skatteordfører Brian Mikkelsen.I dag beskattes arv over 264.000 kroner med 15 eller 36,25 pct. for henholdsvis nært beslægtede og andre arvinger. Hvis det er en ægtefælle, en almen nyttig institution eller staten, der arver, beskattes arven ikke.

Regeringen ønsker hverken at be- eller afkræfte oplysningerne.