Ændring af pension kommer bag på danskerne

De færreste er opmærksomme på, at vilkårene for deres pensionsopsparing kan ændre sig med skattereformen. Især kvinderne ved ikke, hvad der vil ske.

Har du sat dig ind i, hvordan skattereformen påvirker din pensionsopsparing? Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi ved godt, at der venter skattelettelser, når skattereformen ved årsskiftet træder i kraft. Men at vilkårene for vores pensionsopsparing kan ændre sig markant, er vi ikke obs på.

Kun hver fjerde dansker er klar over, om deres pensionsopsparing bliver påvirket, viser en undersøgelse lavet af Capacent Epinion for PFA.

Værst ser det ud hos kvinderne, hvor kun 17 procent har sat ind i, om deres pensionsopsparing skal ændres, mens tallet er dobbelt så højt hos mændene.

Hos PFA undrer direktør Peter Rosenlind-Nissen sig over, at så få har sat sig ind i skattereformens betydning for deres pension.

- Det er svært at holde styr på alle dele af skattereformen, da den er meget kompliceret. Men det er vigtigt at huske på, at skattereformen kommer til at påvirke den måde, vi lever vores liv og sparer op på. Og specielt på pensionsområdet får det stor betydning, siger han.

Pensionsselskabet er derfor gået i gang med at kontakte de pensionskunder, som, de kan se, bliver nødt til at lægge deres pension om på grund af det nye indbetalingsloft på 100.000 kroner på ratepensioner.

Undersøgelsen viser, at interessen er mindst i Region Sjælland, hvor kun 17 procent ved, om skattereformen vil påvirke pensionsopsparingen, mens borgerne i Region Hovedstaden er mere oplyste, hvor 29 procent tilkendegiver, at de ved, hvad der skal ske.   /ritzau/