Ældre får ingen pensionsrågivning

Ældre danskere er på herrens mark, når det handler om at få rådgivning i deres pension. Et stort problem, siger Ældresagen.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Problemet går begge veje. De ældre viser ingen interesse - og pensionselskaberne glemmer dem.

Når det handler om at optimere udbetalingen, der skal finansiere den tredje alder, er ældre overladt til sig selv. Det skriver Børsen på baggrund af en ny undersøgelse som pensionsselskabet SEB har foretaget blandt godt 1100 danskere mellem 55 og 70 år.

Mere end 70 procent har ikke fået rådgivning fra deres pensionsselskab angående tiden efter de er fyldt 65 år, og 40 procent har slet ikke fået rådgivning fra hverken bank, pensionsselskab, revisor eller andre.

Det er et problem, erkender Frank Pedersen, der er afdelingsdirektør i SEB Pension.

"Både banker og pensionsselskaber må siges at være for dårlige på det punkt. Noget siger mig, at det oftere er på kundes foranledning, at samtalerne bliver taget end på selskabet eller bankens. Jeg kan kun sige, at det er noget, vi har tænkt os at gøre gevaldigt meget ved," siger han.

Ældresagen genkender billedet.

"Jeg forstår ikke, at der er så lidt fokus på området fra både selskaberne og de kommende pensionisters side. Der er rigtig mange penge på spil, og derfor er det underligt, at folk ikke tager det mere alvorligt," siger afdelingschef i Ældresagen Poul Dahl Hede.