72 postnumre med højere huspriser

Priserne på boliger til salg falder fortsat - men der er efterhånden mange byer, hvor priserne går op.

Alt er ikke jammer og klage på boligmarkedet: I 72 byer har sælgerne sat priserne højere end i januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Claus Bech

Der er lige nu store forskelle i, hvordan boligpriserne opfører sig landet over. Mens der generelt stadig er tale om store fald i priserne på til salg-skiltene, er der efterhånden også mange steder, hvor sælgerne sætter prisen boligen højere end den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter. Det viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.dk.

Statistikken viser, at i 72 postnumre med flere end 30 boliger til salg er priserne steget fra januar til marts. 

Størst er stigningen i Højslev mellem Skive og Viborg, hvor stigningen i huspriserne er på næsten 16 procent. I Augustenborg på er kvadratmeterpriserne sat 15,7 procent op, mens husejerne i Ærøskøbing på Ærø har kunnet se en stigning på 10,5 procent - vel at mærke på udbudspriserne. Tallene afspejler ikke de reelle handelspriser.

Den første større by på listen er den indre del af Århus, hvor sælgerne har hævet den gennemsnitlige kvadratmeterpris med 5,6 procent.

Omkring hovedstaden sniger Kokkedal og Klampenborg sig lige ind på listen over postnumre med stigende udbudspriser: I Kokkedal med 1,5 procent og i Klampenborg med beskedne 0,13 procent.

Men det generelle billede er altså stadig, at sælgerne må skrue udbudspriserne ned i håb om at få en køber til at bide på krogen, anfører Boliga.dk: I marts er priserne faldet med 1,55 milliard kroner, mens der har været prisstigninger for blot 81 millioner kroner. Det er næsten samme niveau som i januar og februar, Alene i oktober 2008 faldt priserne med 1,96 milliard kroner, mens september og november bød på prisfald på 1,76 og 1,72 milliard kroner.

Læs også: Danmarks dyreste huse til salg