300.000 folkepensionister snydt for pension

Tusindvis af folkepensionister bliver snydt, når kommunerne beregner deres pensionstillæg. Det handler om at holde godt øje med forskudsopgørelsen.

Foto: Brian Bergmann

Omkring 300.000 pensionister bliver hvert år snydt for tusindvis af kroner, når kommunerne beregner deres folkepension, skriver Ekstra Bladet fredag.

Seniorkonsulent i Ældre Sagen, Claus Blendstrup, kalder det over for avisen »legaliseret socialt bedrageri«.

»De berørte pensionister får slet ikke det beløb, de er berettiget til,« siger han til Ekstra Bladet og påpeger, at både kommunerne og Socialministeriet kender til problemet, men at de afviser pure at gøre noget ved det.

Den fejlagtige beregning af pensionen rammer omkring en tredjedel af landets pensionister, der har en privat pension ved siden af folkepensionen og derfor får reduceret deres tillægspension.

Systemet er sådan, at jo mere, du har ved siden af den offentlige pension, jo mindre får du i pensionstillæg. Den forkerte beregning af pensionstillæggets størrelse skyldes, at kommunerne gør de private pensioner større, end de i virkeligheden er. Og dermed får de pågældende pensionister et mindre tillæg, end de er berettiget til.

Helt konkret har et ægtepar fra Lyngby ved København, Erling Jensen og Kirsten Langberg, beregnet, at de hver især har mistet mellem 312 og 103 kroner om måneden de sidste syv år.

Omregnet betyder det, at de 300.000 pensionister tilsammen bliver snydt for over 700 millioner kroner om året - eller fem milliarder kroner set over de seneste syv år.