23 familier trues ud af deres boliger

En utilpasset familie har gjort det umuligt for alle deres naboer at leve i fred.

Foto: Foto: Teitur Jonasson. Der er noget helt råddent på Belvederevej i Helsingør, hvor 23 familier føler sig truet og chikaneret af én enkelt familie.
Læs mere
Fold sammen

For 23 familier i boligselskabet Lejerbos afdeling 32 på Belvederevej i Helsingør har det seneste halvandet års tid været et mareridt. Helsingør Kommune satte en libanesisk familie ind i en lejlighed, og herefter begyndte et sandt helvede for de øvrige beboere, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Familien, der består af far, mor og fire-fem børn, har i en usædvanlig grad terroriseret de øvrige beboere med trusler, chikane, hærværk og vold, så beboerne ikke har turdet forlade deres lejligheder.

Situationen mandag aften udviklede sig til en masseslåskamp, hvor hele den problematiske familie deltog.

I Boligselskabet Lejerbo er forretningsfører Steffen Boel Jørgensen rystet over situationen.

- Det er fuldstændig grotesk, at loven gør, at vi ikke umiddelbart kan sætte den familie ud, som al balladen handler om. I stedet bliver 23 familiers liv sat ud af drift, fordi man skal overholde nogle indsigelsesfrister inden for lejeloven, siger Steffen Boel Jørgensen og tilføjer over for Frederiksborg Amts Avis.

- Det absurde er jo, at vi ikke uden videre kan flytte én familie ud af boligkomplekset men i stedet skal tilbyde at evakuere 23 familier. Det er den omvendte verden, siger forretningsføreren.