20 millioners forskel: Så meget betyder beliggenheden

Hvad ville prisen for en bolig være, hvis den lå præcis magen til i et landets mest attraktive postnumre? Det har ejendomsmægler Jesper Nielsen vurderet for Boliga, og forskellen er helt op til 25 mio. kr.

Den største prisforskel, Jesper Nielsen har vurderet, er på dette hus. Foto: Warming Bolig Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som storbyboer har du sikkert sukket efter de priser, man kan købe villaer til, hvis du bare var villig til at rykke teltpælene op af asfalten og flytte ud af hovedstadsområdet.

Det modsatte har du som boligsælger på landet sikkert overvejet, når prisen er blevet sat på din bolig i landlige omgivelser, og den ikke er tilnærmelsesvis det, du kunne have fået nærmere storbyen.

Kilometerne, der adskiller hovedstaden fra de omkringliggende regioner, gør sig i den grad også gældende, når man ser på priserne.

Det skriver Boliga.

Men hvad ville de præcis samme huse egentlig koste, hvis de lå i hovedstaden i stedet for i en af landets mindre byer?

Det spørgsmål har Boliga stillet ejendomsmægler Jesper Nielsen, der ejer Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen - Holte, Kgs. Lyngby og (snart) Århus.

»Jeg har lige været i Sønderborg og set de smukkeste, klassiske huse med mange flotte detaljer. De ville være revet væk nord for København. Men dernede bliver de solgt til priser, du nærmest ikke en gang kan skifte vinduerne og taget for,« siger ejendomsmægler Jesper Nielsen til Boliga.

Her kan du se Jesper Nielsens bud på, hvad tre liebhaver-boliger, der ligger i Haderslev, Svendborg og Viborg ville koste, hvis de lå i Region Hovedstaden.

595-kvadratmeters bolig, park og privat søbred

Ribe Landevej 39C, Haderslev, 9.995.000 kr.

Det store, gule murstens-palæ, der ligger lidt uden for Haderslev i den sydlige del af Jylland, er bygget med eksklusive materialer: Kobber, lærk, eg, granit og marmor.

Ejendommen på Ribe Landevej i Haderslev kunne indbringe mere end det dobbelte i hovedstaden. Foto: Warming Bolig Fold sammen
Læs mere

Villaen er omringet af en park, og indendørs er der wellness-afdeling med pool, skriver Boliga.

»Med søen og den store grund kunne dette hus minde om nogle af dem, vi sælger ved Furesøen på Dronninggårds Allé i Holte. Det er et stort hus, der er bygget i en meget flot og klassisk stil,« siger Jesper Nielsen.

Havde huset ligget på en af grundene ved Furesøen, vurderer Jesper Nielsen ejendommen til: 30 - 35 millioner kr.

Se boligen her

 

Speciel arkitektur, stor grund og udsigt over marker

Røddingvej 14, Tjele, 8.495.000 kr.

Ejendommen er fra 1920 og ligger på en 134.231 kvadratmeter stor grund i Tjele lidt uden for Viborg.

Selve huset er opført med kirkelignende kamtakkede gavle, og de 509 kvadratmeter bolig er sat i stand i 2010.

Villaen i Tjele har ligget til salg i knap et år. Foto: Nybolig Viborg Fold sammen
Læs mere

»Der er meget jord med til denne ejendom, og skal man have det i Nordsjælland, skal man op omkring Hørsholm eller længere nord på. Både klinkerne i hele stue-etagen, stuen på første sal og kirke-facaden er der dog nok mange købere, der vil have en holdning til,« siger Jesper Nielsen til Boliga.

Havde huset ligget i Hørsholm eller længere nord på, vurderer Jesper Nielsen ejendommen til: 12 - 15 millioner kr.

Se boligen her

Rød murstens-villa, stor garage og orangeri

Assensvej 98, Stenstrup, Svendborg, 2.875.000 kr.

Villaen er 115 år gammel og har stadig mange af de gamle detaljer i behold. Eksempelvis er der både høje paneler og stuklofter i flere af husets rum.

Foruden de 398 kvadrameter villa hører der ifølge Boliga også et to-længet værksted med til boligen, hvor der også er plads til at parkere bilerne og holde husdyr.

Til villaen i Stenstrup hører en grund på 6.319 m2. Foto: Sydfyenske Boliger. Fold sammen
Læs mere

»Det er en smuk familie-villa med gamle plankegulve - der er nogle brune 80'er-klinker, der trækker lidt ned - til gengæld vinder den stort på boligarealet og lækre badeværelser,« siger Jesper Nielsen.

Havde huset ligget i Nordsjælland fx Holte, vurderer Jesper Nielsen ejendommen til: 17-18 millioner kr.

Se boligen her

*Jesper Nielsen har vurderet ejendommene udfra de respektive salgsopstillinger og billeder. Der tages derfor forbehold for husenes stand og væsentlige fejl og mangler, der evt. ikke fremgår heraf.