2. tvangsauktion afværget: Danmarks dyreste hus er solgt

NB: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at ejendommen ikke var blevet solgt på tvangsauktion. Dette er ikke tilfældet, da der blev indgået hammerslagsaftale på 1.auktionen. Boliga beklager fejlen.

Muligheden for at erhverve sig Danmarks dyreste hus til kuppris blev definitivt lukket på målstregen.

Dagen inden den 2. og dermed sidste tvangsauktion over det store palæ på Vedbæk Strandvej skulle have været afholdt, blev auktionen nemlig afværget og huset solgt.

På 1. auktion blev der indgået hammerslagsaftale, og ejendommen er dermed solgt for 33 millioner kr., oplyser Boliga.dk.

Det er 87 millioner kr. mindre, end hvad huset blev udbudt til i 2014, hvor prisen på det storslåede palæs til salg-skilt lød på hele 120 millioner kr.

Udenlandske hænder og "konge"-eje

Rosenlund, som strandvejs-villaen hedder, har tidligere været ejet af en delvist udenlandsk investerings-virksomhed.

Den købte Øresundsgrunden med den tilhørende palæ-ejendom af boet efter Strandvejens ukronede konge, milliardæren Stig Husted-Andersen, der døde i 2008.

Huset nåede dog at stå tomt i en periode, og planen for de nye ejere var at modernisere og tilføre matriklen nyt liv.

Det blev i form af en stor renovering af det over 900 kvadratmeter store hovedhus og med muligheden for at opføre fire moderne arkitekttegnede villaer på matriklen.

Huset ligger cirka 25 minutters kørsel nord for København på en grund direkte ud til Øresund i Nordsjælland-byen Vedbæk.

Se den gamle salgsannonce for boligen her: