15 meter høj og ti meter bred: Er dette årets sjoveste ejendom?

Begynder din hud at skælle, dit hjerte at visne og dit blik at dø ud bare ved tanken om at skulle vågne hver eneste morgen i et vinkelret villa-område med udsigt til ligusterhæk og til visheden om, at det mest spraglede, du vil kunne presse ind på kvadratmeterne, er en moderigtig murstensvæg?

Så skal du med garanti have luppen frem, når mængden af landets udbudte boliger finkæmmes.

Men ikke desto mindre har 2017 budt på i hvert fald én ejendom, der er en yderst sjælden gæst på boligmarkedet.

I september kom der nemlig en helårsgrund i Hornbæk til salg, som er en stærk kandidat til årets mest unikke bolig.

Midt på grunden står der nemlig et intet mindre end 15 meter højt og ti meter bredt vandtårn. Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Ukendt fremtid

Her er det ikke bare, om sofaen skal pege mod haven eller mod tv’et, og om kammeret ved siden af soveværelset kan inddrages til walk-in, der skal overvejes.

For selvom Hornbæk Vandtårn ikke længere er tilkoblet vandværket, har det nemlig ikke tidligere været i brug som beboelse - og fremtiden for tårnet er derfor op til den idé, de nye ejere kommer med, og til om kommunen kan godkende det.

Finder nye ejere en kreativ løsning til at omdanne kystbyens klenodie til et hjem - forhåbentlig med noget flere vinduer, end der i dag findes i beton-siloen - vil der både være udsigt over Hornbæk Sø og Øresund.

Hornbæk ligger på Sjællands østlige top og gør sig i særdeleshed bemærket ved sit attraktive sommerhus-marked, oplyser Boliga.

Til 30.750 kr. pr. kvadratmeter er det nemlig det sted i landet, hvor sommerhusene i første halvår 2017 er solgt til landets næsthøjeste priser.

Prisen på vandtårnet lyder på 1.895.000 kr.