1,2 millioner bankkunder får ny tablet-bank

38 danske pengeinstitutter tilbyder nu deres kunder at styre økonomien via iPad eller andre tablets.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
En nye app giver kunderne i 38 danske banker mulighed for at ordne deres bankforretninger via iPad og andre tablets. Den er udviklet af Skandinavisk Data Center (SDC), som udruller den til i alt 2,9 millioner kunder i 137 nordiske pengeinstitutter.

Ifølge direktør Helena Ekknud, er det særlige ved denne tablet-bank, at den er mage til den web-bank, kunderne kender fra computeren.

"Traditionelt har netbanken på computeren været den forkromede løsning, hvor brugerne har flest muligheder, og hvor ny funktionalitet først blev gjort tilgængelig. Men nu har vi udviklet tablet-banken som et spejl af netbanken. Og dermed vil vores tablet-bank fremover byde på samme muligheder som netbanken – og det vel at mærke uden forsinkelse, siger direktør i SDC Helene Ekknud i en pressemeddelelse.

Spar Nord er med i samarbejdet, og direktør for forretningsudvikling, Ole Søholm mener, at denne tablet-bank vil være mere tilgængelig for kunderne end de eksisterende løsninger, som andre banker tilbyder.

"Fordelen er, at du slipper for at skulle lære en ny app-baseret bank at kende, fordi den nye tablet-bank fungerer præcis som den netbank, du kender fra computeren. Du logger på med NemID og navigerer rundt akkurat, som du plejer, siger Ole Søholm i en pressemeddelelse.

For ham giver den nye app endnu mere grund til at fokusere på digital udvikling.

"Lidt forenklet sagt skal vi nu kun udvikle eet sted – nemlig i netbanken – og så kommer mulighederne automatisk videre til de mobile løsninger, siger Ole Søholm.