10 ejendomme med rendyrket landidyl

Det er ikke nogen hemmelighed, at landets største byer trækker godt i folk, men rundt om i landet findes der boliger med marker, skov, idyl og hundredevis af kvadratmeter.

Foto: Pernille Sams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kornet står gyldent, skoven har fundet sin mørkegrønne nuance, rundt om i landet står Dannebrog skarpt mod den blå himmel, og sommerblomsterne er for længst sprunget ud i haverne.

Det er ikke en opremsning af et patriotisk H. C. Andersen-digt eller begyndelsen til en ny nationalsang.

Derimod er det nogle af de ting, der gør, at det kan være svært at stå for de ejendomme, som ligger langt fra de ellers så attraktive storbyer, og som har det hele på matriklen.

Boligsiden Boliga har samlet en buket af de lækreste landejendomme, der for øjeblikket er til salg. Og der er masser af rendyrket idyl at komme efter.

1. Munklindevej 10, Bording, 7.995.000 kr.

Her er der ikke tale om Morten Korch-stemning. Landejendommen er nemlig ganske nybygget fra 2008. Alligevel er der spandevis af landlig charme at komme efter på denne adresse i Midtjylland .

Boligen er 267 kvadratmeter stor og rummer blandt andet et stort køkken/alrum og havestue med udsigt til den 2,4 hektar store grund.

Se flere billeder af landejendommen her:

2. Roneklintvej 42, Præstø, 8.495.000 kr.

Dette hus vil nok være det, de fleste forbinder med et rigtig gammelt dansk landsted.

Huset er hvidt med sort bindingsværk og ligger på en knap 20 hektar stor grund nær indsejlingen til Præstø Fjord.

I dag er der 677 boligkvadratmeter, og en af sidebygningerne er bl.a. indrettet til konferencecenter.

Se flere billeder af Skippergården her.

3. Ndr Truevej 20, Hobro, 11.900.000 kr.

Ejendommen her ligger omringet af marker og skov på en 8,1 hektar stor grund, der ligger helt ned til en sø, hvor man med lidt snilde og tålmodighed kan hive aftensmaden i land.

Selve stuehuset er bygget i 1927 og gennemgående restaureret i 2004-05, så landejendommen i dag er lige til at flytte ind i.

Se flere billeder af ejendommen her.

4. Trehøjevej 28, Kirke Hyllinge, 13.500.000 kr.

Her er der dømt ægte liebhaveri. Den 275 kvadratmeter store landejendom er gennemgribende istandsat i løbet af de seneste år, så både hus og park står knivskarpe.

Oprindeligt er huset, ifølge ejendomsmægleren, bygget som enkesæde til Karen Blixens bedstemor. Der er højt til loftet og en stor terrasse med udsigt over ejendommens egen park.

Se flere billeder af ejendommen her.

5. Gunderødvej 43, Kokkedal, 16.650.000 kr.

Denne landejendom, der er gennemgående istandsat i 00’erne, vil nok i særdeleshed være attraktiv i øjnene på hesteglade folk.

Foruden det 209 kvadratmeter store beboelses-hus følger der nemlig en 8,6 hektar stor grund med hestefolde, ridebane og rotunde. Og desuden en svømmepøl at køle ned i efter ridningen.

Se hesteejendommen her.

6. Ringstedvej 252A, Holbæk, 17.500.000 kr.

Når man ser på ejendommen her, er det svært ikke også at se Julie Andrews og Dirch Passer komme syngende over bakkerne i De Sjællandske Alper, som huset ligger i.

I alt er der 602 boligkvadratmeter at udfolde sig på her, og udendøre udgør grunden godt 42 hektar. Huset har desuden tempereret vinkælder og ifølge Boliga er der køkken-alrum med udsigt til haven og en lille sø.

Se mere til alpe-ejendommen her.

7. Slagelse Landevej 105 A, Skælskør, 18.900.000 kr.

Her kan man gå på idylliske ture rundt i sin egen indhegnede skov,  og man kan – som de tidligere ejere af huset gå på jagt på matriklen, der er knap 58 hektar.

Villaen kaldes Jægerhuset, og ifølge salgsopstillingen er der i øjeblikket en rådyrbestand på omkring 100 dyr i ejendommens egen skov.

Jægerhuset rummer 337 beboelseskvadratmeter og har netop gennemgået en større modernisering med blandt andet nyt køkken og nye badeværelser.

Se Jægerhuset her.

8. Sophienlund Alle 2, Gilleleje, 19.500.000 kr.

Ferlegården – som denne bolig mellem Hornbæk og Gilleleje i Nordsjælland kaldes – er bestemt blandt landets lækreste landejendomme. Gården har kamtakkede gavle, sortglaserede tegltag, støbejernslåger og flere terrasser med udsigt til den omkringliggende golfbane.

Også her skal man nok være beredt på at kunne komme til at bruge noget tid på at opstøve sine bofrænder.

Beboelseshuset er nemlig 328 kvadratmeter stort, grunden 125.329 kvadratmeter, og oven i det kommer der staldbygninger, ridehus og over 1.000 kvadratmeter bygning, som eksempelvis kan bruges til kontor eller showroom.

Se Ferlegård her.

9. Høveltevej 86, Birkerød, 30.000.000 kr.

Med ord som salamander, biotop og økologi i salgsannoncen er der her masser at komme efter for de naturelskende boligkøbere.

Landejendommen hedder Rishøjgård og ligger på en godt 21 hektar stor grund, med søer, blomsterenge, hestefaciliteter og skov med mulighed for jagt.

Rishøjgård består af to beboelseshuse, hvor hovedhuset er på 316 kvadratmeter.

Se gården her.

10. Lønholtvej 3, Fredensborg, 30.000.000 kr.

Slettegaard er opført i 1988 og rummer i alt 545 bolig-kvadratmeter, og her er masser af liebhaver-detaljer.

Eksempelvis er der udsigt til ejendommens egen sø fra det meste af hovedhuset, og der er kakkelovn i hallen og et stort køkken-alrum at kokkerere i.

Udendørs hører der godt 49 hektar land med – disse er overvejende græsfolde og grænser op til en skov.

Se flere billeder af Slettegaard her.