Populær offroader undgår prishop

Omlægningen af bilafgifterne per 15. juni er designet til at fremme økonomiske biler og til at sende forslugne firehjulstrækkere på gule plader ud i mørket. Men sådan kommer det næppe til at gå for Suzukis populære Grand Vitara.

Suzuki-importøren trykker prisen på firehjulstrækkeren Grand Vitara, så afgiftsstigningen bliver beskeden. Foto: Bo Amstrup Fold sammen
Læs mere

Regeringens udspil hæver ellers afgiften på gulpladebiler fra 30 til 50 procent. For Suzuki Grand Vitara ville det betyde en prisstigning på mellem 30.000 og 36.000 kroner. Med andre ord et indgreb, der ligner et dødsstød.

Grand Vitara ser dog ud til at overleve: I samarbejde med fabrikken har importøren nemlig valgt at barbere så meget af bilens pris før afgift, at priserne kun stiger mellem 10.- og 14.000 kroner. Billigste model på gule plader koster herefter 150.000 kroner eksklusive moms.

Dermed tyder alt på, at Suzuki Grand Vitara også fremover har mulighed for at bevare titlen som Danmarks mest solgte bil.

I hvert fald de kommende to-tre måneder. Indtil videre gælder prisreduceringen nemlig kun de biler, der enten er på lager eller på vej til Danmark fra fabrikken. Herefter skal importøren på ny forhandle priser med Suzuki, hvilket kan resultere i prisstigninger senere på året.