Pape vil være penneven med 250.000 vælgere

Dagens overblik: K-formand Søren Pape Poulsen indleder kampagne med breve til omkring 250.000 danskere, hvor han efterlyser gode ideer og fremstiller sig som en politisk antitese, der »har smurt sin egen madpakke«. Og så er der overvågning på flymenuen og halløj i Irak-kommissionen.

Borgerlige ledere gæsteoptræder hos V
Foto: Claus Bech

Helle Thorning-Schmidt (S) tog en smuttur til Bilka.

Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte en tømrervirksomhed og betalingsanlægget ved Storebæltsbroen.

Søren Pape Poulsen (K) sender et brev. Eller rettere. Han sender cirka 250.000 breve.

For også hos de Konservative er valgkampen gået i gang, og det viser sig i mange danskeres postkasser, hvor der ligger et brev og venter fra K-formanden. Eksempelvis i Vestjyllands Storkreds - Papes hjemegn og opstillingskreds - som ganske opsigtsvækkende ikke tegner til at udløse et mandat til den konservative formand ifølge Altinget.dk's seneste prognose foretaget af professor Søren Risbjerg Thomsen.

I brevet til kredsen bruger Søren Pape Poulsen en del plads på at beskrive sig selv som en politisk antitese. Som en mand, der ikke er som »alle dem på Christiansborg«.

»Men det er jeg kun glad for. Der er nemlig brug for politikere, der har haft et rigtigt arbejde, og som har smurt sin egen madpakke,« skriver K-formanden og oplister sine hidtidige job inden for og uden for politik, inden han hylder hjemstavnen:

»Da jeg voksede op på Bjerringbro-egnen lærte jeg, at penge ikke er noget, man rutter med, og at vi skal hjælpe mennesker omkring os. Med en opvækst her i området ved jeg, at frihed og tryghed er en forudsætning for, at vi kan have det godt«.

Slutteligt beder han sine jyske frænder om at skrive tilbage til ham med gode ideer og forslag til at forbedre landsdelen og Danmark.

Samme opfordring får Høje Taastrup-borgere, der også har fået Pape-post, denne gang med den lokale borgmester, Michael Ziegler, som medafsender. Her beskrives »den stigende hærgen af tyvebander« og den konservative kamp for at komme »disse dybt krænkende indbrud til livs«. En typisk tough on crime, konservativ mærkesag.


Klik på de orange pile og se Pape-brevene

I alt vil omkring 250.000 danskere modtage en konservativ skrivelse i løbet af den kommende tid, hvor partiet også udruller en større kampagne på nettet og sender folketingskandidaterne på landevejen for at teste, at valgkampsapparatet er klart og parat.

Overvågning på menuen
EU-Kommissionen forsøger i ly af angrebet mod Charlie Hebdo at få vedtaget et register over flyrejsende i EU. Et ønske, som Danmark støtter. Information gennemgår i dag præcis hvilke oplysninger, der i så fald skal lages i op til fem år - f.eks. hvad man fik at spise ombord på flyet.

Kald mig Åbenhed
»Hvis jeg skulle have et mellemnavn, så skulle det være åbenhed,« sagde Benny Engebrecht (S), da han tiltrådte som skatteminister. I dag - cirka et halvt år senere - skriver Politiken, at de ikke må få aktindsigt i, hvilke møder Skatteministeriet har haft med lobbyister om Nordsøoliebeskatningen. Ministeren vil ikke udtale sig, da avisen har klaget til Folketingets ombudsmand.

Halløj i kommissionen
Tre jurister kan ikke finde ud af at samarbejde, og derfor står arbejdet i den omstridte Irak-kommission stille. Berlingske beskriver i dagens avis, hvordan to komissionsmedlemmer over for Justitsministeriet har udtrykt mistillid til formanden, Michael B. Elmer, tidligere vicepræsident for Sø- og Handelsretten.

Sikke vi gungrer
Landets kommuner har fået grønt lys fra Økonomi- og Indenrigsministeriet til at boykotte varer fra israelske bosættelser, hvis de måtte ønske det. Og det gør Enhedslistens mand i Lejre, Ivan Mott, som har rejst sagen i byrådet. Ifølge partiets udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen (EL), kan en kommunal boykot gøre en stor forskel.

»Det vil skabe international røre,« siger han til Jyllands-Posten.

Viel geschrei ...
Politiken analyserer gårsdagens ballade om en næse til Troels Lund Poulsen (V). Det sker under overskriften: »Abespil er uden betydning for Troels Lund Poulsen«.

»Han er tæt på Lars Løkke Rasmussen, der langtfra har glemt, at Lund Poulsen var en yderst efektiv intern kriger, da stolen brændte under formanden før det berømte hovedbestyrelsesmøde i juni i fjor. Det vil også af den grund være en overraskelse, hvis ikke Lund Poulsen vil være at finde på ministerholdet i en borgerlig regering i tilfæde af et magtskifte senere i år,« skriver Kristian Klarskov, politisk journalist på avisen.

Det sker i dag
Møde mellem EU's udenrigsministre i Bruxelles, hvor der er en ny mand i byen. En græsk mand. Nikos Kotzias hedder Grækenlands nye udenrigsminister, der skal være med til at diskutere nye sanktionerne mod Rusland, efter konflikten i det østlige Ukraine er blusset op. Det kræver fuldstændig enighed mellem de 28 EU-lande, men den nyvalgte græske regering er ifølge landets viceudenrigsminister imod »ånden« i sanktionerne, ligesom den nyslåede socialistiske regeringschef, Alexis Tsipras, i maj udtalte, at EU »skød sig selv i foden«. Læs baggrund fra Berlingskes mand i Bruxelles. Danmark kræver i øvrigt nye sanktioner mod Rusland, siger udenrigsminister Martin Lidegaard (R) til TV 2.

Torsdagsquiz
Hvem har som tøjdyr Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved? Anette Vilhelmsen (SF), Pia Kjærsgaard (DF) eller Frank Aaen (EL)? Få svaret her.