Løkke åbner for at udvide håndværkerfradrag

Dagens overblik: V-formanden har sendt et brev til ca. 5.000 håndværksmestre, hvor han skriver, at Venstre vil lytte til råd og ønsker om at justere boligjobordningen. Læs hele Løkkes skrivelse her - og få samtidig overblikket over dagen i dag i dansk politik.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et klart løfte om at genoplive det hidtidige håndværkerfradrag erklærer V-formand Lars Løkke Rasmussen sig klar til at forhandle om at udvide den populære skatterabat.

Det sker i et brev sendt til omkring 5.000 håndværksmestre fra Løkke selv.

Her skriver han, at »der både fra borgere, branchen og partierne er forskellige ønsker til, hvordan BoligJobOrdningen bør indrettes fremover«.

»Skal den udvides, så den omfatter flere ydelser? Skal beløbsgrænserne justeres? I Venstre lytter vi til alle gode råd, og de vil indgå i vores overvejelser om, hvordan den fremtidige ordning skal se ud. Det drøfter og forhandler vi gerne efter valget,« lyder det i brevet, der bærer Løkkes signatur forneden.

I sidste uge fastslog V-formanden, at boligjobordningen - som håndværkerfradraget formelt hedder - vil blive videreført, hvis Venstre vinder valget og magten. Det skal ske med tilbagevirkende kraft, så håndværkerarbejde udført fra 1. januar 2015 også kan trækkes fra i skatten. Et tiltag, som ifølge Løkke er så vigtigt, at selveste Statsministeriet er på spil i kampen for ordningen.

»Hvis jeg skal lede en regering, så skal man altså kunne finde det her i regeringens program,« sagde han til DR i sidste uge.

Boligjobordningens genopstandelse kræver 90 mandater i Folketinget, hvor flere partier allerede har meldt deres modkrav. De Konservative ønsker at fordoble fradraget, SF mener, at det bør målrettes grønne renoveringer såsom nye vinduer eller bedre isolering, Dansk Folkeparti er ifølge Ritzau positive over for forslaget, mens Liberal Alliance foretrækker at sænke person- eller virksomhedsskatter. LA's ledelse har derfor bebudet, at de efter valget og en mulig borgerlig sejr vil tage sig dyrt betalt for at støtte Løkkes store løfte.

Lars Løkke skriver i brevet til håndværksmestrene, at han har noteret sig meldingerne fra de forskellige partier.

»Det gør mig tryg ved, at jeg kan indfri mit løfte,« konstaterer han og tilføjer, at løftet om at iværksætte tiltaget med tilbagevirkende kraft kun handler om håndværkerfradraget, som det så ud i 2014 - og altså ikke en potentiel udvidet ordning.

»Jeg håber, at det klare budskab fra mig og Venstre skaber den afklaring, som du, din virksomhed og dine kunder har brug for,« afslutter Løkke.

Læs hele brevet herunder.

Brev fra Løkke til håndværksmestre dateret 23. januar 2015 Fold sammen
Læs mere

Andre nyheder
- Et sjældent enigt Folketing vil straffe staten for at sjuske med borgernes personlige data. I dag medfører det ikke andet end påtale og kritik.

- Folketingets kantine blev drevet af Claus Meyers madimperium. Madimperium blev solgt til kapitalfond. Kapitalfond placerer overskud i skattely. Skattely ender med politikernes madpenge. Ekstra Bladet har historien.

- Efter et asylstop og megen ballade om Eritrea-rapporten fra Udlændingestyrelsen får eritreanere på flugt fra militærtjeneste igen asyl i Danmark. Borgerlige partier skumler. »Hvis ikke regeringen gør noget, så kan man jo forestille sig en sand folkevandring, og det synes jeg er meget bekymrende,« siger udlændingeordfører Karsten Lauritzen (V) til Politiken.

- De Konservative vil indføre en særlig kabeltyveriparagraf i straffeloven, efter togtrafikken igen blev forsinket pga. tyve på jagt efter kobber i kablerne. K-formand Søren Pape Poulsen blogger om forslaget hos tv2.dk.

- Først blev han borgmester i Fredericia. Så trak han sig efter bilagsballade i kommunen. Så gik han efter en plads i Folketinget. Men nu trækker Thomas Banke sig igen. Årsagen er, at »min tætteste familie samt mine nærmeste, siden jeg meddelte mit kandidatur, er blevet direkte indblandet i mit politiske engagement på en yderst ubehagelig måde«, skriver han på Facebook.

Dagens debatindlæg
Simon Emil Ammitzbøll (LA) spørger i Politiken, om håndværkerfradrag eller fradraget for fagforeningskontingenter, som blev hævet med finansloven, vitterligt er nogle af de væsentligste spørgsmål i dansk samfundsliv i øjeblikket.

»Det er det jo næppe, og det ved de godt i både Venstre og Socialdemokraterne. De håber bare, at danskerne ikke lægger mærke til det og stemmer efter den hurtige gevinst i stedet for at lade sig distrahere af de mere langsigtede udfordringer,« skriver gruppeformanden fra partiet, der kører store kampagner mod registreringsafgiften på biler.

Det sker i dag
Kl. 10: Møde i Folketingets udvalg for landdistrikter, som tager imod Bo Schrøder, en ganske almindelig borger, der bor på en landejendom 15 kilometer nordøst for Varde. Han foreslog i december i JydskeVestkysten, at skatten for borgere og virksomheder bør reduceres i takt med afstanden til de større byer, mens byboere bør betale lidt mere i skat. Venstres idrætsordfører og medlem af udvalget, Anni Matthiesen, mener, at ideen er værd at diskutere.

»Jeg vil helt klart bringe det videre til ministeren, så vi kan få regnet på, hvad forslaget vil koste. Så har vi det at forholde os til fremadrettet,« siger hun til JydskeVestkysten.

Kl. 13.30: Samråd om regeringens ligestillingsinitiativer med manden med regeringens længste visitkort, ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold. Han hedder kort og godt Manu Sareen (R).

Kl. 14: Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) er kaldt i samråd om retten til at blive udredt inden 30 dage. En ret, som ikke alle regioner lever op til.

Kl. 15.15: Justitsminister Mette Frederiksen (S) skal på et samråd udlægge lovteksten i forslaget om at fratage passet fra danske statsborgere, der mistænkes for at ville rejse til Syrien og kæmpe for Islamisk Stat.

Kl. 16: Mere samråd, hvor uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) skal redegøre for regeringens planer om at skære i antallet af f.eks. sprog-studiepladser på universiteterne.

En aftale til en værdi af 60 mio. kr., som skal forebygge radikalisering og ekstremisme, ventes at falde på plads i dag. Læs baggrund her.