Fortørnet DFer vil lukke DR helt: »Folkeopdrageren DR masserer islam ind i de uvidende masser!«

Dagens overblik: Et program med en 11-årig pige får DFer op i det røde felt. Kommentator vil have Løkke på banen i Kongehusets krise, og erhvervslivet giver uventet opbakning til DF-krav. Hele dit overblik her.

»Folkeopdrageren DR masserer islam ind i de uvidende masser! Stod det til mig, blev DR lukket,« skriver DF-ordfører. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den politiske morgenpost onsdag stod i høj grad i Dansk Folkepartis tegn.

Partiet afsluttede i går sit sommergruppemøde, og derfor sad Thulesen Dahl og Co. tungt på mediedagsordenen.

I dag bliver dit daglige politiske overblik noget mere spredt fægtning, og du får historier om alt fra den verserende bandekonflikt til en royal anbefaling til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Inden vi kommer så langt, tager vi dog fat, hvor vi slap – hos Dansk Folkeparti.

I forbindelse med sit sommergruppemøde sagde Dansk Folkepartis formand, at licensen helt bør afskaffes. I stedet skal pengene til DR fremover findes på finansloven.

Partiet foreslog desuden, at DR beskæres med 25 pct. i den periode, det næste medieforlig, der skal forhandles på plads næste år, kommer til at løbe over.

På Twitter tager partiets udviklingsordfører, Claus Kvist Hansen, den lige skridtet videre her til morgen.

Kvist Hansen er fortørnet over et program, som DR Ultra sender i forbindelse med modeugen. I programmet tester den 11-årige pige Dicte mode i Iran. Du kan se en kort trailer for det program her.

Hele programmet kan i øvrigt ses her.

»Det er befriende at høre«

Dansk Folkeparti gjorde det desuden i forbindelse med sommergruppemødet klart, at regeringen bør droppe enhver tanke om at sænke topskatten i forbindelse med det kommende udspil til en skattereform samt efterårets finanslov:

»Læg alt det der med topskatten til side, så vi får mulighed for at diskutere andre ting, som er vigtige for danskerne,« sagde Kristian Thulesen Dahl for eksempel til DR.

I dagens udgave af Børsen møder den opfordring til regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen opbakning fra en uventet kant.

Her siger Kent Damsgaard, vicedirektør i DI, der ellers går ind for at fjerne topskatten, at regeringen bør udskyde diskussionen om lavere topskat indtil partierne har nærmet sig hinanden på andre områder i skattepolitikken.

»Topskatten skal ikke stå i vejen,« siger han.

Så vil du opfordre til, at politikerne dropper diskussionen om lavere topskat?. spørger Børsen.

»Ja, den kan man så tage hen ad vejen. Man skal ikke starte der. Man har før prøvet at starte debatten der, og det hjalp ikke. Så nu er man nødt til at starte et andet sted,« siger Kent Damsgaard.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er – måske ikke overraskende – godt tilfreds med udmeldingen fra erhvervslivet.

»Det er befriende at høre, at der er den slags udtalelser,« konstaterer han i Børsen.

Mere om den historie samt en reaktion fra Venstre og Liberal Alliance finder du her (kræver abonnement).

Løkke kan ikke udskyde det længere

Hos Jyllands-Posten ser avisens politiske analytiker, Marchen Neel Gjertsen, nærmere på DFs udmelding og Løkkes hovedpine med at gøre både Liberal Alliance og DF tilfredse i det politiske efterår.

En udfordring, der ikke er blevet lettere af, at Dansk Folkeparti og Kristian Thulesen Dahl i den seneste tid har »demonstreret et skarpt og nådesløst blik for at hugge til, hvor det gør mest ondt på regeringen internt«, som det hedder sig.

»Dette efterår kan Løkke ikke udskyde den svære debat om skat længere. Det bliver den store test af, hvad Kristian Thulesen Dahl egentlig vil. Men også af hvor langt Liberal Alliance vil strække sig, og af hvilken side Løkke vælger, hvis uenighederne fortsat er uoverstigelige. Ender kompromiset med en skattereform i den rene småtingsafdeling og med et stækket LA, så kommer Løkke og Venstre i sidste ende til at lide lige så meget under det.«

Den analyse finder du i sin helhed her (kræver abonnement).

Berlingske bad i øvrigt i går tre politiske kommentatorer om at udlægge striden om topskatten mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Her kan du læse, hvordan Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, BTs politiske kommentator, Søs Marie Serup, og Jarl Cordua, liberal kommentator, ser på sagerne. Artiklen kræver abonnement.

Og så videre til dagens andre nyheder.

Få overblikket - hver dag

Du er i gang med at læse den politiske morgenpost. Her får du dagligt det fulde overblik med de vigtigste historier, analyser og debatter i dansk politik.

Få politisk morgenpost direkte i din indbakke hver morgen ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.Du kan også følge politiko.dk på Facebook og Twitter.

Kongens fald

Vi hopper til Ekstra Bladet, hvor avisens politiske kommentator, Hans Engell, peger pilen i Lars Løkkes retning i den igangværende krise i Kongehuset, hvor prins Henrik senest har vakt opsigt med udfald mod Dronningen.

»Krisen i Kongehuset har udviklet sig så alvorligt, at statsminister Lars Løkke Rasmussen som mæglingsmand kan vise sig at være den eneste, der finder løsningen, så ingen taber ansigt, og freden på Amalienborg genoprettes,« skriver Engell i en længere kommentar i avisen.

Den tidligere konservative minister forklarer, at sagen er »ved at gå i hårdknude«

»I betragtning af, at den 83-årige prins på mindre end en uge har skabt overskrifter i hele verden på grund af sin galliske stolthed og enorme stædighed, kan alt ske i den kommende tid. Hvem ved, om prinsen har opbrugt hele sit arsenal. I øjeblikket optræder han som et løsgående missil i Sydfrankrig.«

Ifølge Engell bør Løkke som landets statsminister og Dronningens politiske og juridiske hovedrådgiver træde til.

»Og hvad kan statsminister Lars Løkke så bidrage med i den aktuelle krise? Han kan være manden, der finder det rette kompromis, så ingen taber hele ansigtet. Han kan først og fremmest hos landets kronjurister sikre sig, at der intet er til hinder for, at prins Henrik kan få titlen 'kongegemal'. Formentlig vil det være helt uproblematisk, hvis det samtidig fastslås, at denne titel ikke betyder nogen grundlovsmæssig ændring eller flytter på monarkens ansvar.«

Artiklen er ikke online, men kan findes i sin helhed i Ekstra Bladet.

Franks kalden

Hos Jyllands-Posten siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), – efter flere dages debat om politiets indsats i den igangværende bandekonflikt – at politiet burde have været hurtigere på banen i en betændt del af København, inden bandekonflikten eskalerede.

Avisen skriver:

Allerede den 4. maj 2017 advarede overborgmesteren således skriftligt den nyudnævnte politidirektør Anne Tønnes i Københavns Politi om, at situationen omkring en folkeskole i Nordvest var så utryg, at politiet burde gribe ind. Få uger efter brevet blev den nuværende bandekonflikt for alvor udløst efter et brutalt skyderi ved præcis den samme skole. Og først herefter indførte politiet visitationszone.

»Jeg er ikke ude på at kritisere politiet. Det drejer sig om at løse konflikten her og nu, og at vi alle står sammen om at få banderne ud af København. Men det er klart, at jeg gerne havde set, at der var blevet reageret hurtigere,« siger Frank Jensen i dag om sagen.

I en skriftlig kommentar fra stabschef John Vestergaard, Københavns Politi, hedder det:

»Københavns Politi har fulgt bandesituationen nøje gennem hele foråret og har reageret og afpasset vores indsats over for banderne.«

Hele historien her. Og en længere baggrund her (kræver abonnement).

Papes politistation

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) holdt i går møde med Folketingets partier om situationen i København. Efter mødet blev det blandt andet meldt ud, at Rigspolitiet har besluttet at åbne en mobil politistation i forbindelse med den verserende bandekonflikt.

Politistationen åbner i dag og bliver placeret på Nørrebro.

»Vi har også brug for at manifestere trygheden, og hvem der bestemmer,« sagde Pape efter mødet.

Ifølge TV2's oplysninger vil der være seks betjente på arbejde ad gangen på politistationen, der ikke vil være døgnbemandet.

Du kan læse mere hos Ritzau her.

Fik du læst?

Millionæren Martin Thorborg har altid ønsket sig adgang til eliten. En dag blev han lukket ind ad bagindgangen, og han fandt sig godt til rette.

»Det ville være komplet arrogant af mig at sige, at jeg ikke er en del af eliten. Det er jeg da. Jeg tjener langt mere end gennemsnittet, og når jeg snakker, skriver aviserne nogle gange om det. Selv om det er udansk at sige, så er jeg en del af eliten, og det er jeg stolt af,« siger Martin Thorborg.

Du kan læse interviewet med serieiværksætteren hos Berlingske her (kræver abonnement).

Dagens billede

Der er altid en, der blinker.

Dagens tweet

Radiovært på Radio24syv har fanget en justitsminister.

Det sker i dag

Ikke det store.