DF-kandidat om Løkke: Der er ikke noget bedre bud i øjeblikket

Bornholmsk folketingskandidat er i lighed med mange DF-stemmer ikke begejstret for V-formand Lars Løkke Rasmussen. Det fortalte han i politisk morgenpost live fra Folkemødet på Bornholm.

Politiko.dk sender politisk morgenpost live under Folkemødet. Det sker fra Folkeskibet Maja i Allinge Havn, hvor Jess Christian Persson (tv) torsdag deltog sammen med Socialdemokraternes bornholmske spidskandidat, Lea Wermelin (th). I midten Politiko-redaktør Nikolaj Rytgaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke noget alternativ.

Sådan lød den tøvende opbakning til V-formand Lars Løkke Rasmussen fra Jess Christian Persson, folketingskandidat for DF på Bornholm, da han torsdag var med i politisk morgenpost live fra Folkemødet i Allinge.

»Min egen holdning er, at der ikke er noget bedre bud i øjeblikket,« sagde han.

Hvad mener du med det?

»Vi peger på Lars Løkke, fordi det er Venstres statsministerkandidat på nuværende tidspunkt. Der er ingen tvivl om, at DF kan få allermest politik gennemført ved at pege på en Venstre-ledet regering.«

Havde det været bedre med en anden – Kristian Jensen var jo en mulig mand engang i foråret?

»Det er muligt. Det skal jeg være usagt. Det er Venstres folk, der har valgt deres formand og statsministerkandidat. Det skal jeg ikke blande mig i. Vi kan uden tvivl få mest politik gennemført hos Venstre.«

TV: Se tre højdepunkter fra politisk morgenpost live

Muligt jordskred på Bornholm

På Bornholm står man i den særegne situation, at et fremadstormende Dansk Folkeparti kan fravriste Venstre det normalt så stensikre mandat på øen. I en lokal meningsmåling foretaget for TV2 Bornholm er der reelt dødt løb mellem V og DF om det borgerlige mandat. Siden 1920 er det kun sket en gang, at Venstre ikke har vundet den bornholmske plads på Christiansborg. Det var ved jordskredsvalget i 1973.

Ifølge Jess Christian Persson er Løkkes slidte troværdighed en del af forklaringen på, at DF går frem, mens V bløder.

»Lars Løkkes troværdighed har ikke været synderlig god længe, og det er nok også noget af det, der flytter en del stemmer internt i blokken,« siger han.

Jess Christian Perssons nølende støtte til Løkke flugter med en måling foretaget af Norstat for Altinget i sidste uge. Den viste, at kun hver tredje DF-vælger foretrækker Løkke som statsminister.

Direkte fra Folkemødet

Politiko.dk sender politisk morgenpost live under Folkemødet. Det sker fra Folkeskibet Maja i Allinge Havn, hvor Jess Christian Persson deltog i dag sammen med Socialdemokraternes bornholmske spidskandidat, Lea Wermelin.

Her kom vi ind på dagens store historier. Om nye tal, der viser, at 6.000 personer opbrugte dagpengeretten i 2015. Om boligskatten, som Venstre vil frede frem til 2025. Og om udlændingepolitikken, som ifølge den radikale formand, Morten Østergaard, er blevet »forbedret« 45 gange og ikke 31 gange, sådan som Venstre turnerer med.

»Hvis man tæller mest muligt med, er det vel 45 gange, vi har forbedret udlændingepolitikken. Med det tæller også dobbelt statsborgerskab. Er det en lempelse? Jeg synes, det er en forbedring. Men det er klart, at der er nogen, som får statsborgerskab, som ikke kunne få før, så det tæller vel med,« siger Morten Østergaard til Berlingske i dag.


Hør hele udgaven af politisk morgenpost live her.

Statsminister kan ikke styre strømme

Den radikale pointe harmonerer dårligt med de socialdemokratiske budskaber om, at regeringen står vagt om en stram udlændingepolitik. Men det fastholdt Lea Wermelin under politisk morgenpost live trods budskabet fra Morten Østergaard.

»Vores statsminister har ret, når hun siger, at vi fører en fast udlændingepolitik. Men det er også rigtigt, at vi f.eks. har afskaffet fattigdomsydelserne, fordi vi ikke vil have, at folk skal vokse op i fattigdom, og fordi vi ikke tror, at den bedste vej til at integrere vores flygtninge er at skære ned i ydelserne,« sagde hun og tilføjede:

»Jeg synes, det er vigtigt at holde fast og balancere medmenneskeligheden i Danmark og tage et ansvar, når verden brænder. Der har aldrig været flere flygtninge siden Anden Verdenskrig. Men vi er også et lille land, og vi skal også kunne håndtere de flygtningestrømme, der kommer. Det er utopi at tro på, at man kan styre flygtningestrømmende fra Statsministeriet her i Danmark.«

Politisk morgenpost live sender også i morgen fra folkeskibet Maja i Allinge Havn, hvor vi får besøg af den konservative folketingskandidat Mads Holger. Søndag kommer transportminister Magnus Heunicke (S)

Det sendes fra kl. 9.15 på Politiko.dk.

Lyt med.