Yderligere genåbning i vente: Alle partiledere indkaldt til møde i Statsministeriet

Berlingske erfarer, at alle partiledere er indkaldt til møde i Statsministeriet angående en yderligere genåbning af Danmark.

 
11. marts er det et år siden, at Danmark lukkede ned første gang som følge af coronavirussen. Få et hurtigt tilbageblik på nogle øjeblikke fra det forgangne år i håndsprittens tegn her. Video: CNN, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Geertsen, Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle Folketingets partiledere er indkaldt til møde om en yderligere genåbning af Danmark i Statsministeriet torsdag denne uge fra klokken 16 til 18.

Det erfarer Berlingske fra flere kilder.

Dermed er Danmark måske kommet tættere på den langsigtede genåbningsplan, som af statsminister Mette Frederiksen (S) er varslet senest den 23. marts.

En langsigtet genåbningsplan skal have til formål at skabe mere forudsigelighed for både borgere og erhvervsliv i forhold til, hvilken rækkefølge Danmark åbner op i. Det forlyder dog ikke, om en færdig aftale forventes at blive færdig torsdag.

Forhandlingerne begyndte fredag den 12. marts med et fællesmøde med alle partilederne. Her nåede politikerne ikke frem til nogen større enighed, men det forlød dog fra flere parter, at man var optimistisk omkring at nå frem til en samlet genåbningsaftale inden 23. marts. Siden da har Mette Frederiksen holdt møder med partierne hver for sig.

Under en spørgetime i Folketinget tirsdag, gjorde Mette Frederiksen det så klart, at epidemien fortsat var under kontrol i Danmark.

»Der er stadig flere danskere, der bliver vaccineret, og flere lader sig teste flere gange om ugen. Også i dag har vi meget høje testtal. Alt det er med til, at vi har tingene under kontrol, sagde Mette Frederiksen:

»Derfor kan det godt være, at vi kan rykke frem, hvornår vi kan åbne mere.«

Hidtil har det været udgangspunktet, at der først for alvor skulle åbnes yderligere for samfundet omkring eller efter påske, men nu er det altså uvist, om en genåbning kan komme på tale tidligere.

Berlingske erfarer

Dette er en artikel, der bygger på anonyme kilder. Oplysningerne, der ligger til grund for artiklen, er bekræftet af mindst to af hinanden uafhængige kilder, der har betinget sig anonymitet. Artiklen er bragt under disse vilkår, da Berlingske mener, at den er i offentlighedens interesse.