Wilders truer klimakonference

Den danske konference om antiradikalisering og ytringsfrihed bliver udskudt til efteråret. Udenrigsministeriet frygter, at Wilders vil spolere klimakonferencen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark udskyder konferencen om ytringsfrihed og antiradikalisering. Det betyder, at den omstridte hollandske filminstruktør Geert Wilders ikke kommer til Danmark i juni for at tale ved konferencen, skriver Berlingske Tidende.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har sendt et brev ud, som avisen er i besiddelse af, hvor hun skriver, at den danske konference om ytringsfrihed og antiradikalisering er udskudt til efteråret.

- På trods af det intense arbejde og sonderinger er tiden nu så fremskreden, at det vil ikke være praktisk muligt at afholde konferencen inden sommerferien, skriver Hornbech.

Udskydelsen af konferencen huer ifølge Berlingske Tidende ikke Udenrigsministeriet. Årsagen er igen Geert Wilders. Ministeriet har udtrykt sine bekymringer for, at Geert Wilders kan spolere dele af klimakonferencen til december. Hvis Wilders dukker op til efteråret, vil de muslimske lande endnu engang få bekræftet indtrykket af Danmark, som et knap så venligsindet land. Det kan betyde, at nogle lande vil boykotte klimakonferencen eller på anden måde spolere den.

Samme bekymring har man eksempelvis i Venstre.

- Det er da klart en bekymring og det må vi da nøje overveje, siger miljøordfører

Konferencen er oprindeligt Naser Khaders idé. Han fik som medlem af Liberal Alliance penge til at afholde konferencen. Først var den planlagt til februar. Så senere på foråret og endelig var tanken, at det skulle være i juni.

/ritzau/