Wilders bekræfter Folkemøde-besøg: Jeg håber ikke, Bornholm bliver angrebet

Den omstridte og islamkritiske politikere Geert Wilders bekræfter, at han kommer til Folkemødet på Bornholm.

Den hollandske politiker Geert Wilders bekræfter, at han vil deltage ved Folkemødet på Bornholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kommer højst sandsynligt til at være et massivt opbud af civilt og uniformeret politi på Bornholm til juni, når den hollandske politiker Geert Wilders lægger vejen forbi Folkemødet på den danske ø.

Den islamkritiske politiker, der står på al-Qaedas dødsliste, bekræfter i et interview med Jyllands-Posten, at han har tænkt sig at dukke op til Folkemødet, hvor han er inviteret af Trykkefrihedsselskabet.

Han siger til avisen, at han vil holde en stærkt islamkritisk tale for danskerne i Allinge.

»Jeg kommer. Vi har ikke sådan et folkemøde i Holland. Det er en god ide med et møde, hvor alle politiske partier deltager, og jeg har derfor sagt ja til invitationen og kommer for at tale om ytringsfrihed og islam,« siger Geert Wilders til Jyllands-Posten.

For blot 11 dage siden afværgede amerikanske myndigheder et skudattentat mod en Muhammed-udstilling i Texas, hvor Geert Wilders deltog.

Geert Wilders nægter at lade sig skræmme af risikoen for nye terrorangreb eller en række folkevalgtes boykot af Folkemødet på grund af Wilders deltagelse. Han forklarer, at han forventer, at dansk politi vil beskytte ham.

»Jeg håber ikke, at der kommer et angreb på Bornholm, og at der vil være tilstrækkelig sikkerhed. Jeg har ingen intentioner om at bringe problemer med mig nogen steder i verden, og slet ikke til mine venner i Danmark,« siger Geert Wilders.