Wammen lover ugentlig opdatering om kampfly: Så mange bomber smider de

Forsvarsminister Nicolai Wammen er i det forgangne år blevet kritiseret for ikke at informere ofte nok om de danske F-16-flys missioner i Irak. Det bliver der lavet om på i 2015, lyder svaret.

I oktober lettede de danske F16-jagere fra Skrydstrup med kurs mod Irak. Fold sammen
Læs mere

Der vil i 2015 komme større gennemsigtighed for, hvad de danske kampfly laver i kampen mod Islamisk Stat (IS) I Irak. Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) lover over for Politiken ugentlige opdateringer om F-16-flyenes bombetogter.

»Jeg har aftalt med forsvarschefen, at vi i 2015 vil gå over til at lave en ugentlig opdatering af, hvor mange missioner de danske fly har fløjet, og hvor mange bomber, der er blevet kastet, for på den måde at give så godt et indblik som muligt til offentligheden samtidig med, at vi varetager piloternes sikkerhed og kan udføre missionerne på god vis,« siger ministeren til Politiken.

Hans reaktion kommer efter kritik af forsvarets manglende åbenhed om bombetogterne. Forsvarschefen, general Peter Bartman, forklarede tidligere lørdag til Politiken de manglende opdateringer med, at det har været jul og nytår.

Men den forklaring er nærmere en dårlig undskyldning, lyder det fra Enhedslisten og SF, der kræver større åbenhed, så både almindelige danskere og beslutningstagerne på Christiansborg kan blive underrettet om missionen i Irak.

Nicolai Wammen forklarer over for Politiken, at man ikke ønsker at bringe oplysninger, der gør det nemt for Islamisk Stat at regne ud hvilke aktioner, danske piloter har deltaget i.

USA forsøgte at undsætte nødstedt pilot