VU: Børsting er en tøsedreng

LOs formand er i lommen på oppositionen og ligeglad med sine medlemmer, mener Venstres Ungdom.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister (V) Lars Løkke Rasmussen var ikke velkommen på dagens store landsmøde i LO, hvor han ellers gerne ville diskutere efterløn. Det får nu statsministerens unge venner i Venstres Ungdom til at lange kraftigt ud efter LOs formand, Harald Børsting:

- Harald Børsting er en tøsedreng, som kun tænker på at vælte regeringen og ikke på, at vare sine medlemmers interesser, lyder kritikken fra ungdomspartiets partiets formand, Jakob Engel Schmidt.

Læs også: Mine medlemmer skal ikke stå med hatten i hånden

I dag er 5.000 af LOs tillidsfolk mødtes i Odense under sloganet ’Til kamp for efterlønnen’. Ifølge VU-formanden er afvisningen af Lars Løkke Rasmussen et eksempel på, at Harald Børsting misbruger sin formandsposition.

- For mig er der er ingen tvivl om, at Harald Børsting er helt nede i lommen på oppositionen og vil bruge samtlige af LOs midler på at vælte regeringen, lyder beskyldningerne.

Halvsløj undskyldning

Harald Børsting har selv udtalt, at han gerne vil diskuttere efterløn med statsministeren, men at dagens møde er internt og uden politikere. Den køber Jakob Engel Schmidt ikke.

- Hvis Harald Børsting virkelig ønsker dialog med regeringen om efterlønsspørgsmålet, så er det næppe fremmende at afvise landets statsminister med en halvsløj undskyldning om, at mødet i Odense er internt. Jeg er sikker på, at der findes mange LO-medlemmer, som stemmer borgerligt og gerne vil høre hvorfor statsministeren vil afskaffe efterlønnen, siger han:

- Det er virkelig ærgerligt og meget lidt konstruktivt, at landets
toneangivende fagforbund vælger konflikten frem for en åben dialog om,
hvordan vi bringer Danmark fremad, siger VU-formanden.