Votemans voldsorgie får udlandet til at spærre øjnene op

Historien om den danske valgvideo med Voteman i hovedrollen er nået vidt omkring i Europa, efter Folketinget har valgt at trække den tilbage.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun i Danmark, at den kontroversielle valgvideo Voteman vækker opmærksomhed.

I Storbritannien og Sverige har den hårdt pumpede video ramt overskriften med nyheden om, at Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), først forsvarede filmen, der skulle drive vælgere til stemmeboksene til europaparlamentsvalget, hvorefter Folketinget trak den tilbage.

Britiske Financial Times fortæller nyheden med overskriften »Danes pull »sexist« Voteman video after online storm« og citerer Mogens Lykketoft for at sige om videoen:

»Jeg synes, den er ret uskyldig. Du kan finde noget, der er meget værre«.

The Guardian skriver »Never mind the ballots: Denmark cages violent cartoon hero Voteman« og beskriver hovedrolleindehaveren som et evigt rasende muskelbundt og seksuelt monster.

Svenske Expressen.se viser på sine hjemmeside et par stillbilleder fra videoen og konstaterer, at »nu stoppas den kritiserade valfilmen«.

Intentionen med animationsfilmen, hvor Voteman sætter hårdt mod hårdt mod sofavælgere, var at få flere unge til at stemme ved europaparlamentsvalget 25. maj. Men den tegnede gruppesex og vold har vakt så meget debat, at Folketinget efter pres fra politikere i begge sider af salen har valgt at trække Voteman tilbage.

Folketingets EU-oplysning og Folketingets kommunikationsafdeling står bag filmen, der har kostet 200.000 kroner.

TV: Se Folketingets tilbagetrukkede EU-video »Voteman« her:

Er du på mobilsitet, da klik her for at se videoen her.

TV: Thomas Larsen: Ny valgvideo skraber bunden:

Er du på mobilsitet, da klik her for at se videoen her.