Vores økologiske fodaftryk er kæmpestort

Forbruget af kød og vores høje udslip af drivhusgasser placerer Danmark på en pinlig fjerdeplads i ny WWF-rapport, når det gælder slid på Jordens naturrigdomme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis alle mennesker levede som os, skulle der bruges tre ekstra jordkloder til at levere alle de naturrigdomme, vi forbruger. Det fortæller WWF Verdensnaturfonden i en ny rapport, der anbringer Danmark på en kedelig placering.

I rapporten Living Planet Report 2008 står Danmark som det land i verden, der har det fjerdestørste forbrug af naturens ressourcer pr. indbygger. Danskerne overgås kun af borgere i De Forenede Arabiske Emirater, USA og Kuwait.

Det er vores meget store forbrug af kød og høje CO2-udslip, der giver Danmark den tvivlsomme placering. Rapporten bør give anledning til dyb selvransagelse herhjemme, mener Jacob A. Sterling, miljøfaglig chef i Verdensnaturfonden.

- Vi er en nation af kødspisere, og det gør os til det land i Europa, hvor der spises mest oksekød og næstmest svinekød, målt pr. indbygger. Produktion af foder til kvæg og svin lægger beslag på store dyrkningsarealer verden over. Det er helt uacceptabelt, at vores forbrug i den grad lægger pres på planeten, siger Jacob Sterling.

/ritzau/