VKO i stærk slutspurt

VKO står stærkere end nogensinde før i valgkampen. Ny Alliance er tæt på spærregrænsen, viser stor Gallup-måling. Seneste meningsmåling SOUNDSLIDE: Bag om kulissen på den sidste partilederrunde

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På dagen, hvor danskerne går til valg, stormer den borgerlige blok frem. VKO står nu til 93 mandater og har dermed udsigt til at fortsætte de sidste seks års tætte samarbejde.

Det viser en afsluttende Gallup, der omfatter hele 3.125 vælgere. Det er især Venstre og Dansk Folkeparti, der i de seneste dage er gået massivt frem. V står til 28,1 pct., mens DF lander på partiets valgkampsrekord: 14,1 procent.

»Det her er et spørgsmål om lederskab, og når folk gør regnebrættet op, så har de mest tillid til den nuværende regering med Anders Fogh Rasmussen (V) i spidsen,« siger Troels Lund Poulsen (V).

Slutspurten har især været dyr for Naser Khader, der nu nærmer sig spærregrænsen. Ny Alliance får kun 2,5 pct. af stemmerne.

Alliancens Gitte Seeberg giver erhvervsmanden Asger Aamund en del af skylden for den store tilbagegang i valgkampens sidste dage, fordi han i Berlingske Søndag kritisterede Naser Khader for ikke entydigt at have peget på Fogh.

»Det har haft en meget skadelig virkning,« siger Gitte Seeberg.

Der hersker imidlertid fortsat usikkerhed om det endelige valgresultat, som først foreligger, når danskerne i dag har været i stemmeboksen.

Ifølge Gallup er 13,4 pct. af vælgerne fortsat i tvivl om, hvad de skal stemme.

Desuden står Enhedslisten med 1,8 pct. lige netop ikke til at komme i Folketinget - ender partiet på 2,0 pct., kan det forrykke det politiske billede.

Hos oppositionen, der står til at få 78 mandater, er det tvivlerne, man sætter sin lid til.

»Jeg håber at alle, der bare så meget som overvejer at blive hjemme, alligevel går ned og stemmer i dag,« siger Mette Frederiksen (S).