VKO-flertallet er forsvundet

Kan Pia Christmas-Møller, Pia Kjærsgaard og Fogh finde fælles fodslag? Tre uger efter folketingsvalget er VKO-flertallet ikke længere givet. Dokumentation: Pressemeddelelsen fra Pia Christmas-Møller

Foto: Scanpix/Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

Seks års VKO-flertal forsvandt onsdag med Pia Christmas-Møllers farvel til De Konservative og beslutningen om at blive løsgænger. Selv om den tidligere konservative leder stadig står bag VK-regeringen, holder hun døren åben for sine fremtidige politiske muligheder på Christiansborg. Her er Pia Christmas-Møller nu tungen på vægtskålen.

- Nu må vi se. Det har været en pinefuld beslutning. Nu ser jeg fremad, men jeg tager et skridt ad gangen. Jeg står fortsat for de holdninger, som jeg har stået for i 33 år og som jeg blev valgt på. Jeg bliver ikke pludselig socialist, siger Pia Christmas-Møller.

Den overraskende beslutning hilses med begejstring af oppositionen - og ikke mindst Ny Alliance, der håber, at der nu kan banes vej for brede aftaler.

S-formand Helle Thorning-Schmidt oplyser, at Socialdemokraterne vil forsøge at udnytte situationen.

Både den konservative partiformand, Bendt Bendtsen, og statsminister Anders Fogh Rasmussen prøver at nedtone betydningen af Pia Christmas-Møllers exit fra VKO-flertallet.

/ritzau/