VKO-flertal rykker tættere på

Ny Alliance fortsætter tilbagegangen i ny Gallup-måling og risikerer at miste sin afgørende indflydelse på en eventuel VK-regering.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nuværende VK-regering er tættere på at kunne bevare flertallet med deres trofaste støtter i Dansk Folkeparti, end de hidtil har været under valgkampen.

Samtidig fortsætter Ny Alliance de seneste dages tilbagetur og ligger nu på 4,1 procent af stemmerne, hvilket ville give dem syv mandater, hvis der var valg i dag.
Medstifter af Ny Alliance, Anders Samuelsen, mener ikke, at tilbagegangen skyldes, at NA har lagt sig for tæt op af VK.

”Vi har sagt, at der skal indrømmelser til, så vi kan få en anden skattepolitik og en anden asylpolitik. Vi blev dannet for at bryde VKO-flertallet og det er stadig vores mål,” siger Anders Samuelsen (NA).
Han mener fortsat, at Ny Alliance ligger på midten som et borgerligt humanistisk parti.
Meningsmålingen fra Gallup viser, at de konservative for første gang i valgkampen når op over deres valgresultat fra 2005, og nu ligger til at få 10,5 procent af stemmerne.
Enhedslisten holder sig lige over spærregrænsen, men oppositionen må alligevel nøjes med tilsammen 81 mandater. Socialdemokraterne går godt nok frem og ligger nu på 26,1 procent af stemmerne, men de Radikale og SF har tilgengæld mistet en smule terræn i forhold til de seneste par dage. SF står dog fortsat til at få et kanonvalg med 21 mandater i Folketinget.