VKO får 91 mandater i ny Gallup-måling

VK-regeringen og dens støtteparti, Dansk Folkeparti, får komfortabelt flertal i ny politisk meningsmåling. Oppositionen får 84 mandater.

Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti vil få 91 mandater, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det viser en ny politisk meningsmåling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende. Socialdemokraterne, De Radikale og SF står til 84 mandater. Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Enhedslisten kommer ikke over spærregrænsen på 2,0 procent.

Kun 16,2 procent af de adspurgte er i tvivl om, hvor de skal sætte krydset. Tvivlerne udgør normalt 20-25 procent af vælgerne.

SF er gået mest frem i undersøgelsen og står til at få 32 mandater, det er 19 mandater mere, end partiet har i dag. Socialdemokraterne og De Radikale taber hvert et mandat i forhold til folketingsvalget og står nu til henholdsvis 44 og otte mandater.

Både Venstre og Dansk Folkeparti går et mandat frem til henholdsvis 47 og 26, mens De Konservative får 18 mandater, det samme som ved valget i november 2007.

/ritzau/