VK-borgmestre undsiger regeringens politik

Det bliver trådt på indvandrerne, lyder det i regeringens bagland, som vil stoppe udlændingestramningerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgerlige borgmestre har fået nok af stramninger på integrationsområdet og den negative debat om udlændinge.

Det viser tal, som Information har fået trukket ud af en undersøgelse, som nyhedsbrevet Momentum har foretaget blandt landets borgmestre.

12 ud af de 23 borgerlige borgmestre, som har deltaget i undersøgelsen, mener, at landspolitikerne har for meget fokus på stramninger af udlændingepolitikken frem for brugbare løsninger i hverdagen.

INFOshop: Gallup: Her er danskernes holdning til indvandring og indvandrere de seneste 20 år

Niels Hermansen (V) fra Ringsted er en af de borgerlige borgmestre, der er kritiske over for regeringens indvandrerpolitik.

- Det drejer sig ikke om andet end stramninger. Der bliver trådt på indvandrerne og retspolitikken, hver gang regeringens støtteparti skal lægge stemmer til noget. Det bryder jeg mig ikke om, siger Niels Hermansen.

Borgmester i Helsingør, Johannes Hecht-Nielsen (V), mener også, at der er for meget fokus på stramninger.

- Vi har nået grænsen nu. Der er ikke brug for flere stramninger. Vi har brug for arbejdskraften. Alene af den grund er det meget uheldigt, hvis landspolitikerne fortsætter den meget negative retorik, siger Venstre-borgmesteren.

Det står borgmestrene fra blå blok frit for at kritisere udlændingepolitikken, siger fastslår integrationsminister Søren Pind (V).

- Jeg har altid følt, at det er tåbeligt at kritisere, at et spørgsmål fylder for meget. Vi har ytringsfrihed her i landet, og enhver er frit stillet med hensyn til at starte eller bidrage til en hvilken som helst debat, skriver Søren Pind i en mail til Information.

Undersøgelsen viser også, at 13 af de borgerlige borgmestre mener, at der er for meget fokus på integration i den landspolitiske debat i forhold til reelle integrationsproblemer.

/ritzau/