Villy: Venstre føler sig truet

Regeringen bør bruge sin tid på finanskrisen i stedet for barnagtige personangreb, siger SF's formand, Villy Søvndal, om Venstres angreb i åbningsdebatten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark kan ende i den største økonomiske krise siden 30'erne, hvis finanskrisen ikke løses. Derfor bør regeringen bruge tiden på den opgave i stedet for barnagtige personangreb og på at holde SF ude af bankpakken.

Det siger SF's formand, Villy Søvndal, til Ritzau. Han ser angrebet på ham som cyklonen "Willy-Willy" i Folketingets åbningsdebat fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, som led i Venstres modangreb på SF - anført af beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

- Det er lidt tankevækkende. I en situation, hvor landet står i den største krise formentlig siden 30'erne, hvis vi ikke får styr på det, der leger regeringen et spil. Det hedder: Hold SF ude. De må altså være virkelig bange for os. For det andet laver de en lidt barnagtig strategi, som Claus Hjort bruger sin ministertid til, om, hvordan man får trynet SF. Jeg synes måske, at situationen er lidt mere alvorlig, siger Villy Søvndal.

/ritzau/