Villy Søvndal: Tillykke til Fogh

SF-formand Villy Søvndal ønsker statsminister Anders Fogh Rasmssen tillykke og glæder sig over, at Fogh nu ikke skal udstikke - men udføre - ordrer. Til gengæld frygter han tiden under Løkke

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom det bliver til et pligtskyldigt tillykke til statsminister Anders Fogh Rasmussen fra SF-formand Villy Søvndal, så bliver Fogh sendt af sted til sit nye job som NATOs generalsekretær med en lidet flatterende salut.

- Jeg er meget tryg ved, at han nu skal være embedsmand, al den stund at det er politikere, der bestemmer, og embedsmænd der udfører ordrerne, siger Villy Søvndal.

Og selvom Søvndal glæder sig over at komme af med Fogh, så ser han om muligt endnu mindre frem til at byde Lars Løkke Rasmussen velkommen på posten som statsminister.

- Det bliver endnu et skridt i retning af blokpolitik for dansk politik. Løkke sidder på posten på DFs nåde, og skattereformen - Løkkes sidste store værk - er et godt eksempel på, at hans mål er ulighed og nedsmeltning af den offentlige sektor. Han er også arkitekten bag spaltningen af sygehusvæsenet. Det bliver et klassisk, liberlistisk, markedsorienteret Venstre, siger han:

- Det ville være oplagt med et folketingsvalg. En statsminister bør have et klart mandat, når han skal styre landet gennem de værste krise i 80 år. Men det får vi nok ikke.