Vilhelmsen til Sareen: Husk at hjertet sidder helt til venstre

SFeren Annette Vilhelmsen overdrager Socialministeriet til den radikale Manu Sareen med ordene om, at han skal huske, at hjertet ikke sidder i midten – men helt til venstre.

Ministerskifte i Social- og Integrationsministeriet: Manu Sareen og Annette Vilhelmsen udveksler gaver. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Social-, Børne- og Integrationsministeriet skifter hænder fra SF til de Radikale – og det kræver en påmindelse om, hvor hjertet sidder fra den afgående minister, Annette Vilhelmsen (SF), til afløseren, Manu Sareen (R).
Manu Sareen, der også tager ligestillingsområdet med til sit nye ministerium, fik ved overdragelsen i ministeriet beskeden om, at Annette Vilhelmsen er sikker på, at han har hjertet på rette sted.

»Men jeg vil minde dig om: Husk at hjertet sidder til venstre. Ikke i midten – helt til venstre,« siger den tidligere SF-minister.

Der skal ikke herske tvivl om, at Annette Vilhelmsens tid i Socialministeriet har været turbulent, og det var især den omstridte millionbevilling til Huset Zornig, der fik ministeren i modvind, da hun med bemærkningen »Det er en million til dig« fejlagtigt gav Lisbeth Zornig Andersen penge fra en pulje, inden Zornig havde søgt om pengene.

Og derfor var der også latter i ministeriet, da Annette Vilhelmsen afslørede, hvad hun gerne ville have givet Manu Sareen i gave:

»Jeg havde tænkt mig, at du skulle have haft spillet »Hvem vil være millionær?«, men jeg kan afsløre, at det er udsolgt. Hvis jeg finder det en dag antikvarisk, skal jeg nok få det bragt til dig,« siger hun.

I stedet fik Manu Sareen bogen »Rasmus Klump farer vild« og et hjemmelavet kort over, hvad der mangler at blive gjort på social-, børne- og integrationsområdet.

Annette Vilhelmsen forlader posten, som i hendes øjne var »en ønskeopgave«, men hun er glad for at overdrage det fremtidige arbejde til netop Manu Sareen, lyder det.

»Jeg blev glad over at høre i går aftes (søndag aften, red.), at det var dig, der skulle tage over. Jeg oplever dig som fagligt kompetent, du kan dit politiske håndværk, og du har kommunal erfaring og regeringserfaring,« siger hun.

Manu Sareen melder da også om, at det nye ministerium er et drømmejob for ham. Han forlader Kirke- og Ligestillingsministeriet, men tager som sagt ligestillingsområdet med sig, mens kirkeområdet overlades til kulturminister Marianne Jelved (R).

»Jeg er rigtig glad. Topglad. Det er ligesom at komme hjem,« siger han.

Annette Vilhelmsens tid som socialminister får også et par ord med på vejen fra afløseren:

»Du udstråler varme og empati, så den behandling, du har fået, har berørt mig meget. Det har ikke været rart at se på. Nogle gange glemmer man, at det er et menneske, man omtaler på den værste måde,« siger Manu Sareen, der gav sin forgænger en yogamåtte med beskeden om, at hans kontor altid var åbent til en omgang yoga.