Vilhelmsen: K og V var billigt til salg

Regeringen har ikke mistet det store ved at lave en finanslovaftale med de borgerlige frem for Enhedslisten, mener SFs formand.

SFs formand, Annette Vilhelmsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre og de Konservative har fået sat et par aftryk på finansloven, der dog ikke er så forskellig fra den aftale, som regeringen kunne have lavet med Enhedslisten.

Det mener SFs partiformand, Annette Vilhelmsen (SF).

»Langt, langt størstedelen af de penge til forbedringer, der var i spil i aftaleudkastet til Enhedslisten, er stadig med. Så konklusionen er, at Venstre og de Konservative har været billigt til salg,« skriver SF-formanden på sin Facebook-profil.

»Det eneste markante blå aftryk er, at vi med aftalen fremrykker allerede aftalte skatte- og afgiftslettelser – der er altså ingen nye skatte- og afgiftslettelser,« skriver Annette Vilhelmsen, der dog ærgrer sig over, at loftet over fradraget for fagforeningskontingenter ikke bliver hævet.

Men hun ærgrer sig mest over, at det efter langstrakte forhandlinger ikke lykkedes at lande en aftale med regeringens parlamentariske grundlag.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi helst havde set en aftale med Enhedslisten, men enhver kan jo se, at regeringen strakte sig meget, meget langt for at imødekomme Enhedslisten – ikke mindst med en model, der i praksis vil sikre ældre to ugentlige bade for de ældre. Derfor forstår jeg simpelthen heller ikke, hvorfor de ikke ville indgå en aftale,« skriver Annette Vilhelmsen.