Vilhelmsen: Jeg havde ønsket, at vi kunne gå videre sammen

Annette Vilhelmsen havde håbet, at hun kunne have fortsat samarbejdet med Jesper Petersen i SF.

ARKIVFOTO. SFs formand Annette Vilhelmsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SFs formand, Annette Vilhelmsen (SF), reagerer ganske nøgternt på, at partiet politiske ordfører, Jesper Petersen, har valgt at skifte SF ud med Socialdemokraterne.

»SFs politiske ordfører Jesper Petersen har tidligere på aftenen meddelt mig, at han forlader partiet og skifter til Socialdemokraterne, hvilket jeg tager til efterretning,« skriver partiformanden i en pressemeddelelse.

Annette Vilhelmsen udtrykker ikke den store overraskelse over, at en af partiets nøglefigurer nu siger farvel, men siger, at hun havde håbet, at hun kunne fortsætte samarbejdet med ham.

»Som ny formand har det hele tiden været mit ønske, at vi kunne gå videre sammen i SF. Jesper Petersen har nu besluttet sig til at blive socialdemokrat, og det er hans beslutning,« udtaler hun.

Ifølge hovedpersonen selv reagerede Annette Vilhelmsen dog med overraskelse, da han tirsdag aften meddelte hende sin beslutning. Det siger han til TV2 Nyhederne.

En anden tidligere SFer, der ikke blev overrasket over beslutningen, er SFs forhenværende næstformand, Mattias Tesfaye, som selv meldte sig ud af SF til fordel for Socialdemokraterne tidligere på året. Han ønsker ikke at kommentere Jesper Petersens beslutning over for Berlingske Nyhedsbureau, men siger, at den ikke kommer bag på ham.

SFs nye politiske ordfører bliver Jonas Dahl, som blev udpeget af en enig folketingsgruppe tirsdag aften.

»Der har her til aften været møde i SFs folketingsgruppe, hvor jeg har orienteret om Jesper Petersens beslutning. Ved samme lejlighed var der enstemmig opbakning fra gruppen til at udpege Jonas Dahl som ny politisk ordfører. Jeg ser frem til samarbejdet med Jonas,« siger Annette Vilhelmsen.